Tommy Andersson inför Frölunda

Publicerad: 2012-02-03 15:01

Inför Frölunda HC - Timrå IK, Scandinavium lördag 4 februari kl. 16.00

Brynäs blev en för hård nöt att knäcka i Läkerol Arena på torsdagskvällen. Segersiffrorna skrevs till slut till 4-1 där Brynäs formation med Järnkrok-Silfverberg-Wännström var tongivande och var inblandad i tre av målen. Trots förlusten var det ändå inte en alltför nedstämd timråtränare som sammanfattade gårdagen och blickade framåt.

Tommy Andersson- Jag tycker att vi gör många bra saker under matchen, men även några mindre bra som straffar oss med baklängesmål. Vi skall även ha i åtanke att det är ett riktigt bra Brynäs vi möter, som spelar ett spel med hög fart och intensitet under alla tre perioder.

Även om matchen förlorades var det något positivt Du direkt kan peka på i spelet ?

- Jag tycker att vi under långa stunder spelar bättre än förut och att antalet individuella misstag var färre än tidigare. Vi jobbar på att öka tryggheten i vårt spel och då kommer även målen att trilla in i större utsträckning framledes.

I tisdags mötte vi Frölunda på hemmaplan och nu väntar samma lag igen fast på bortais. Kan man dra några lärdomar av tisdagsmatchen som kan vara till fördel imorgon ?

- Frölunda i Scandinavium blir en tuff men samtidigt stimulerande uppgift för oss. Det som inte får hända, som hände i tisdags, är att vi bjuder på 3 mot 2 lägen i parti och minut utan att vi spelar ett disciplinerat försvarsspel. Frölunda lär trampa gasen i botten och det gäller att vi är med från början.

Det är sista matchen innan uppehållet för Oddset Hockey Games. Har det någon inverkan tror Du ?

- Jag är övertygad att alla spelare är beredda att mobilisera det som krävs för att ta tre poäng imorgon. Sedan väntar en dryg veckas hård träning där vi förutom att bygga upp oss fysiskt kommer att fortsätta arbetet med att skapa trygghet i vårt spel.

Två spelare, Andreas Molinder och Simon Önerud, klev av isen igår där Molinder har en axel som krånglar och där Önerud tacklades med ryggen in i den halvöppna båsdörren. Hur är tillståndet med dessa spelare idag samt med övriga i laget ?

- Molinder kommer sannolikt inte att spela imorgon, men däremot är chansen större att Önerud kommer att kunna delta. I övrigt finns inga andra skador att rapportera förutom våra långtidsskador då såklart.

 
Joachim Sandström
Redaktör Timraik.se
webmaster@timraik.se
NÄSTA MATCH
Lördag 4 februari 16:00
Scandinavium
    
 

E-post: huvudsektion@timraik.se

Kansli: 060-789 10 00

Fax: 060-789 10 01

E.ON Arena

Sportvägen 4

Box 263, 861 26 Timrå

Copyright © 2011-2014 Timrå IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: A45 Design AB