Domartabbe avgjorde det femte derbyt

Publicerad: 2012-02-14 21:39

Det femte derbyt slutade 1-1 efter tre spelade perioder och avgjordes till slut i förlängningen till Modos fördel med god hjälp av domarkvartetten.

Avgörandet föregicks av att Alexander Larsson, som puckförare i mittzonen, fick en klubba rakt i ansiktet vilket ingen av de fyra domarna märkligt nog såg. Spelet vände och Mattias Ritola kunde fri med Ridderwall sätta 2-1.

Tråkigt men sant.

Period 1

1.47 in i första perioden utvisades Yared Hagos och Modo fick en chans i numerärt överläge, men Timrå spelade ett uppoffrande boxplay och redde ut det hela.
Nästan direkt från utvisningsbåset kom sedan Hagos på högerkanten tillsammans med Per Hallin som inne i modos försvarszon lämnade pucken till Hagos som vispade upp pucken i nättaket bakom Tellqvist till 1-0 för Timrå.
Timrå var det bättre laget och hade greppet om händelserna under större delen av den första perioden och tryckte tillbaka Modo i egen zon under långa stunder.
Det var en tät match där det small i närkamperna och var smågrinigt.
Mot slutet av perioden drabbades gästerna av två utvisningar på kort tid vilket gav Timrå ett numerärt överläge, som ett kort tag var fem mot tre, men Modo spelade också ett bra boxplay och ställningen stod sig perioden ut.
Skotten vanns av Timrå med 13-8.

Period 2

Mittperioden var drygt fyra minuter gammal när Yared Hagos och Dick Axelsson åkte ut två minuter vardera för en intern uppgörelse, men inget av lagen skapade några farligheter utan timrås uddamålsledning stod sig.
Precis när båda spelarna åter kom in på isen slet sig Tollefsen fri och Antti Halonen rev ner norrmannen och fick två minuter för detta och det blev ett nytt powerplay för gästerna.
Modo tog nu plats i anfallszonen och satte upp ett ganska powerplay, men Stefan Ridderwall och övriga timråförsvarare spelade stabilt och höll tätt.
Om den första perioden tillhörde Timrå så var Modo det bättre i mittperioden och skapade en hel del chanser, men Stefan Ridderwall var på ett alldeles strålande spelhumör och nekade samtliga tillfällen. Det var framför allt Modos förstaformation med Skröder-Danielsson-Sundström som stod för farligheterna.
Drygt fem minuter från periodslutet hettade det till i det ena sarghörnet mellan Per Hallin och Morten Madsen men domarna valde att inte ta ut någon av spelarna.
Perioden slutade mållös och Timrås ledning stod sig även under mittperoden.

Period 3

3.07 hade gått av den tredje perioden när modobacken Tomas Pöck slängde in pucken mot mål från den blå linjen som träffade skridskon på en timråback och ställde Ridderwall chanslös och det var kvitterat till 1-1.
De kommande minuterna var ett ställningskrig där gästerna hade mera puck än hemmalaget men lyckades ändå inte skapa några större målchanser.
Modo hade fortsatt ett litet spelövertag men Timrå krigade och gjorde det svårt för Ö-vikslaget i alla situationer, och med bra målvaktsspel av Stefan Ridderwall stod sig det oavgjorda resultatet under ordinarie speltid och matchen gick till förlängning.

OT

Förlängningen var dryga minuten gammal när Damien Fleury kom fram i ett bra läge men skottet träffade stolpen till höger om Tellqvist.
Minuten senare inträffar en situation som kom att bli matchavgörande.
Alexander Larsson var på väg genom mittzonen med pucken och får en solklar klubba i ansiktet som samtliga domare av någon märklig anledningen lyckas missa. Modo vände spelet snabbt och Markus Ritola kunde istället åka igenom och sätta avgörandet för Modo.

Nästa match

På torsdag väntar HV71 på bortaplan för Timrå innan Växjö kommer på besök

 
Joachim Sandström
Redaktör Timraik.se
webmaster@timraik.se
RESULTAT
Tisdag 14 februari
MATCHFAKTA

Period 1
04:09 1-0 Yared Hagos (Per Hallin, Jesper Dahlroth)

Period 2

Period 3
03:05 1-1 Tomas Pöck (Petr Kalus, Dick Axelsson)

OT
03:50 1-2 Mattias Ritola (Jonas Ahnelöv)

Skottstatistik: 38-35 (13-8, 12-11, 11-11, 2-5)

Utvisningar:
TIK: 5x2, 1x10 
MODO: 6x2, 1x10

Publik: 5014

 

E-post: huvudsektion@timraik.se

Kansli: 060-789 10 00

Fax: 060-789 10 01

E.ON Arena

Sportvägen 4

Box 263, 861 26 Timrå

Copyright © 2011-2014 Timrå IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: A45 Design AB