Äntligen en 3-poängare mot Växjö

Publicerad: 2012-02-18 20:51

Efter en vändning i den tredje perioden då Timrå gick från 0-1 till seger med 2-1 kunde man inkassera den första 3-poängaren mot Växjö denna säsong. Timrå var det bättre laget sett över hela matchen, men trots detta var det gästerna som var i ledningen inför avslutningen.
Yared Hagos och Matt Murley var Timrås målskyttar denna kväll och Växjös mål gjordes av Ilkka Heikkinen.

Period 1

Inför skrämmande tomma läktare i E.ON Arena inleddes den första perioden avvaktande från båda lagen, men efter hand som matchen led tog Timrå över spelet mer och mer.
Knappt halvvägs in i perioden fick Timrå ett läge i numerärt överläge sedan Jeremias Augustin utvisats för en tripping. Hemmalagets powerplay var stundtals riktigt bra men målen uteblev ändå.
Timrå fortsatt att trycka på för ett ledningsmål och knappt två minuter från slutet drabbades gästerna av ännu en utvisning, men inte heller nu vill pucken in även om chanser inte saknades.
Skotten vanns av Timrå med 14-5.

Period 2

Det var 24 sekunder kvar av utvisningen på Växjös Gustav Hjalmarsson när den andra perioden började, men det var svårt att få något uträttat på dessa få sekunder och det var fortsatt mållöst.
2.58 hade gått av den andra perioden när näste växjöspelare gled mot utvisningsbåset, men inte heller nu blev det något mål för hemmalaget.
Timrå fortsatte att ha det mesta av spelet men Växjö var livsfarliga i sina kontringar och det var i samband med en sådan som Damien Fleury tvingades haka sig ikapp och fick två minuter för detta och powerplay för Växjö väntade.
Det tog bara 5 sekunder för gästernas back Ilkka Heikkinen hade dundrat in pucken från blå linjen och det var 1-0 för Växjö. Matchklockan stod på 12.39.
Perioden led mot sitt slut utan att något mera av värde hände.
Skotten var i övervikt till Timrå även i den andra perioden, 13-12.

Period 3

Timrå fortsatte att dominera händelserna på isen och efter 4.53 kom till slut utdelningen.
Simon Önerud hade pucken i anfallszonen och sköt ett skott som Yared Hagos och som till slut  letade sig in under armen på Martin Gerber till 1-1.
Timrå hade sedan ett gyllene läge att sätta 2-1 någon minut senare då Alexander Larsson snyggt droppade pucken bakom ryggen till Timo Pärssinen som hade tomt mål att sätta pucken i, men precis i skottögonblicket fick han ett slag på klubban och pucken gick någon centimeter utanför.
I samma sekvens, efter Växjös spelvändning, utvisades istället Vladimir Mihalik för en tripping och Växjö fick spela fem mot fyra, som man emellertid inte lyckades utnyttja.
Minuten efter att Timrå blivit fulltaliga kontrade Mat Robinson på högerkanten och tittade inåt mitten där Matt Murley kom och direktsköt 2-1 för Timrå.
18.21 stod matchklockan på när Växjö tog timeout och därefter lämnade även Martin Gerber kassen för att ge plats åt en extra utespelare.
Nu lyckades in smålänningarna inte sätta pucken utan Timrå kunde ta en skön trepoängare inför ögonen på 50-års firande Timrå IK Supporterklubb och 3786 övriga i publiken.

Nästa match

På måndag väntar Skellefteå på bortaplan för Timrå innan Linköping kommer till E.ON Arena på torsdag.

 
Joachim Sandström
Redaktör Timraik.se
webmaster@timraik.se
RESULTAT
Lördag 18 februari
MATCHFAKTA

Period 1

Period 2 
12:39 0-1 Ilkka Heikkinen PP1 (Karel Pilar, Mike Iggulden)

Period 3
04:52 1-1 Yared Hagos (Simon Önerud, Per Hallin)
12:16 2-1 Matt Murley (Mat Robinson, Jonathan Hedström)

Skottstatistik: 42-25 (14-5, 13-12, 15-8)

Utvisningar:
TIK: 2x2
VÄXJÖ: 3x2

Publik: 3782

 

E-post: huvudsektion@timraik.se

Kansli: 060-789 10 00

Fax: 060-789 10 01

E.ON Arena

Sportvägen 4

Box 263, 861 26 Timrå

Copyright © 2011-2014 Timrå IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: A45 Design AB