Tommy Andersson inför Djurgården

Publicerad: 2012-02-29 11:38

Inför Timrå IK - Djurgårdens IF, E.ON Arena torsdag 1 mars kl. 19.00

Motgång ska vändas till medgång. Efter två bortaförluster ska Timrå IK hitta spelet igen och en vinnande väg hemma i E.ON Arena.
– Vi går för vinst, något annat finns inte, säger tränaren Tommy Andersson.

Vågor med höga toppar och djupa dalar ska jämnas ut. Med tre matcher kvar av grundserien jobbar Timrå IK vidare för att spela stabilt på en hög nivå.

Tommy Andersson– När vi spelar bra ger vi varandra energi och känner att vi är starka. Det är det spelet vi jobbar på att prestera hela tiden, säger Timrå IK:s tränare Tommy Andersson.

Den senaste tiden har Timrå blandat starka insatser hemma med förluster på bortais. Anledningarna till att spelet har varit så olika hemma och borta är många, men tränare Andersson påpekar ett par av dessa.

– Mot Luleå och AIK var vi inte förberedda som vi ska när det är match. Vi var inte villiga att betala det pris som krävs för att vinna och när man kommer fel in i en match är det oerhört svårt att ställa om. I bortamatchen mot Skellefteå var det lite annorlunda, men där gav vi oss själva inte chansen när vi blev frustrerade och drog på oss utvisningar.

Om det gått grus i maskineriet borta så har spelet fungerat desto bättre hemma sedan seriespelet startade upp efter Oddset Hockey Games.

– Hemmaspelet har fungerat riktigt bra och vi har vunnit våra två senaste hemma matcher, konstaterar Andersson och fortsätter:

– En av anledningarna till att vi gjort bra ifrån oss är att vi kommit bra förberedda till matcherna, vilket i sin tur har gett oss energi och glädje. Det blir ringar på vattnet.

Inför morgondagens match mot Djurgården vill Timråtränaren se samma fina inställning och starka agerande som laget har visat upp i de senaste hemmafajterna.

– Självklart vill jag det. Vi vill fortsätta att bygga på det vi har skapat i våra senaste hemmamatcher och jobba vidare med vårt spel.

Att Timrå IK ställs mot ett Djurgården som slåss för att undvika att bli det lag som följer de rödvita till Kvalserien ser Andersson positivt på.

– Det ska bli oerhört intressant att möta ett Djurgården som har mycket att spela för och som kommer att ge allt.

Utgången av morgondagens möte kan komma att ha betydelse för framtiden, vilket Tommy Andersson är fullt medveten om.

– Det är viktigt för oss att visa att vi är riktigt starka och att vi är ett tufft lag att möta om det skulle bli så att vi möts i kvalserien längre fram.

Oavsett om Stockholmslaget landar i Kvalserien eller inte, är grundseriens näst sista match i E.ON Arena en fajt som Timrå IK vill vinna.

– Självklart går vi för vinst, något annat finns inte.

Men det kan vara ett något skadeskjutet Timrålag som kommer till spel.

– Både Per Hallin, Yared Hagos och Alexander Larsson klev av mot Luleå och deras medverkan är osäker mot Djurgården, säger Tommy Andersson.

 
Joachim Sandström
Redaktör Timraik.se
webmaster@timraik.se
NÄSTA MATCH
Torsdag 1 mars 19:00
E.ON Arena
  

Skador/sjukdomar:
Johan Andersson
Johan Andersson
Fredrik Bremberg
Andreas Molinder
Antti Halonen

? Alexander Larsson
? Yared Hagos
? Per Hallin

 

E-post: huvudsektion@timraik.se

Kansli: 060-789 10 00

Fax: 060-789 10 01

E.ON Arena

Sportvägen 4

Box 263, 861 26 Timrå

Copyright © 2011-2014 Timrå IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: A45 Design AB