Strafförlust mot Karlskoga men seger i kvalserien

Publicerad: 2012-04-06 19:00

Timrå tog ledningen i den första perioden redan efter 3.02 genom Martin Röymark men Karlskoga kom tillbaka och hade kommandot under de två sista perioderna och kvitterade även till 1-1 i mitten av den tredje perioden.
Förlängningen blev mållös och i straffläggningen som följde satte Linus Persson (bäst i hemmalaget) avgörandet och tog hem extrapoängen inför hemmapubliken i Nobelhallen

Period 1

Timrå började bäst och efter 3.02 hittade Max Friberg Martin Röymark med en fin passning och norrmannen skrinnade ifrån sin bevakning och drog upp pucken i karlskogakeeperns vänstra kryss.
Det var firma Friberg-Röymark-Andersson som var piggast och skapde även fler lägen som kunnat resultera men så blev inte fallet.
Aleksis Ahlqvist, som vaktade timråmålet för aftonen, såg också spelsugen ut och svarade för några bra räddningarn som såg till att Timrå var i ledningen efter den första perioden.
Skottstatistiken var 8-6 till Timrå men spelövertaget var större än så och kunde varit något något mål större.

Period 2

I mittperioden hade hemmalaget ett klart spelövertag och det var i stort sett spel mot ett mål. Karlskogaforwards radade upp målchanser på löpande band men Aleksis Ahlqvist var riktigt bra mellan stolparna och räddningarna avlöste varandra.
Timrå kontrade farligt och både Johan "Gnagarn" Andesson och Douglas Lögdal hade chanser att utöka ledningen men då var Ollikainen i Karlskogas mål med och räddade vid båda tillfällena.
En utvisning för hemmalaget i slutet av perioden gjorde att Timrå fick pusta ut lite och tack vara Ahlqvist målvaktsspel kunde gå ut i periodvilan fortfarande med en uddamålsledning.
Skotten vann Karlskoga med 14-5.

Period 3

I den tredje perioden öppnade spelet upp sig och de 1846 åskådarna på läktarna i Nobelhallen vaknade till och stämningen blev riktigt bra.
Max Friberg hakade sig till en utvisning i början av perioden och Karlskoga fick spela fem mot fyra, men återigen var Ahlqvist bra med på noterna och såg till att ledningen var intakt.
Under samma numerära underläge tog Simon Önerud pucken och transporterade den över hela banan och hade sånär utökat ledningen men hemmakeepern räddade.
11.28 in i den tredje perioden kom ändå kvitteringen för Karlskoga efter en tilltrasslad situation framför timråmålet där pucken till slut hamnade hos Kristofer Näslund som lyckades peta in 1-1.
Karlskoga låg sedan närmast ett ledningsmål under ordinarie tid men det blev inga fler mål och matchen gick till en mållös händelsefattig förlängning där båda lagen såg ut att vänta på straffar.

Straffar

Antti Halonen - provade att skjuta på plocksidan men prickade rakt i plockhandsken på Ollikainen
Linus Persson - avslutade bra med ett lågt skott till vänster om Ahlqvist
Martin Röymark - provade att skjuta till höger om målvakten men prickade stolpen
Christian Karlsson - gjorde en iskall dragning och satt pucken efter isen mellan benen på och Karlskoga hade vunnit matchen.

Poängen

Poängen innebar ändå att Timrå vann årets kvalserie fyra poäng före Rögle och vi kan se fram emot ännu en säsong i Elitserien. Tack för den här säsongen.

 
Joachim Sandström
Redaktör Timraik.se
webmaster@timraik.se
MATCHFAKTA

Period 1 
03:02 0-1 Martin Röymark (Max Friberg)

Period 2 

Period 3
11:28 1-1 Kristoffer Näslund (Linus Persson, Tobias Thermell)

OT

Straffar
2-1 Linus Persson


Skottstatistik: 41-22 (6-8, 14-8, 16-5, 4-1, 1-0)

Utvisningar:
BIK: 1x2
TIK: 3x2

Publik: 1846

 

E-post: huvudsektion@timraik.se

Kansli: 060-789 10 00

Fax: 060-789 10 01

E.ON Arena

Sportvägen 4

Box 263, 861 26 Timrå

Copyright © 2011-2014 Timrå IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: A45 Design AB