Starkbaum höll nollan i fjärde derbyt

Publicerad: 2013-01-08 21:33

Modo vann det fjärde länsderbyt lagen har nu vunnit två matcher kvar i årets Elitserie.
Den första perioden var mållös men mittenperioden var bara knappt tre minuter gammal då gästerna tog ledningen genom Richie Regehr som dundrade in 1-0 bakom en chanslös Bellissimo.
Halvvägs in i den andra perioden utökade sedan Mattias Ritola till 2-0 på egen hand och i matchens slutminut kom även 3-0 sedan Marcel Müller satt pucken i tom kasse då Timrå chansat med en extra utespelare.

Period 1

Den första perioden slutade mållöst och lagen strödde inte heller målchanser omkring sig utan man spelade disciplinerat försvarsspel över hela banan.
Halvvägs in i perioden fick Timrå ett powerplay efter att ha etablerat ett bra tryck i anfallszonen.
Det numerära överläget blev resultatlöst trots ganska bra spel av Timrå.
Lagen bytte sedan några chanser med varandra men inget av lagen skapade något mål.
Med 18 sekunder kvar utvisades Jonte Hedström för en interference och Modo får inleda mittperioden i spel i numerärt överläge.
Skottstatistiken vann Timrå med 8-7. 

Period 2

Modo fick inleda perioden i spel fem mot fyra, men fick inte till något spel alls och matchen var fortsatt mållöst, men strax efter att Timrå blivit fulltaliga tog Modo ändå ledningen i matchen.
P-Å Skröder och Richie Regehr kom i ett två mot ett läge och den sistnämnde fick ta avslutet med ett stenhårt slagskott rakt upp i nättaket bakom en chanslös Bellissimo.
Timrå hade sedan några minuter då man klart ägde spelet och hade bud på en kvittering men pucken ville inte in.
Modos Mattias Ritola snodde sedan pucken i mittzonen och helt på egen hand tog han sig förbi timråförsvaret och lyfte in en backhand till vänster om Bellissimo till 2-0 för gästerna. Matchklockan stod då på 11.30.
I den sista minuten i perioden hade gästerna ytterligare en puck inne men Kristian Forsberg bredsidade in den och domaren dömde helt korrekt bort "målet".
Skotten vanns av Timrå med 15-10. 

Period 3

Den tredje perioden inleddes med ett Timrå som jagade reducering och kvittering, men Bernhard Starkbaum var säkerheten själv denna afton och räddade de chanser som blev.
3.57 hade gått när Jonathan Hedström utvisades för en interference man liksom tidigare blev powerplayet resultatlöst för Modo. Faktum är att Per Hallin hade de två bästa chanserna men det ena skottet gick tätt över och det andra räddade Starkbaum i plockhandsken.
Några minuter senare utvisades Dave Spina för en tripping och då var det Modo som hade bästa chansen genom Kyle Cumiskey men Bellissimo räddade.
Minuterna rullade sedan på utan att något av lagen skapade några riktigt heta chanser, och det kändes som att Modo spelade på resultatet.
Timrå försökte gå ikapp mot slutet, och försökte även med en extra utespelare på slutet men istället kunde Marcel Müller sätta pucken i tom bur med 1.09 kvar av matchen.
Skotten vanns av Modo med 7-9. 

Nästa match

Nu väntar en norrländsk roadtrip för Timrå som inleds på torsdag i Skellefteå och fortsätter till Luleå på lördag.

 
Joachim Sandström
Redaktör Timraik.se
jocke.sandstrom@timraik.se
TIMRÅ IK - MODO HOCKEY
Tisdag 8 januari
Matchfakta

Period 1  

Period 2 
02:54 0-1 Richie Regehr (P-Å Skröder, Dave Spina)
11:30 0-2 Mattias Ritola (Morten Madsen) 

Period 3 
18:51 0-3 Marcel Müller ENG

Skottstatistik: 
30-26 (8-7, 15-10, 7-9)

Utvisningar: 
TIK: 3x2
MODO: 3x2

Publik: 5205

 

E-post: huvudsektion@timraik.se

Kansli: 060-789 10 00

Fax: 060-789 10 01

E.ON Arena

Sportvägen 4

Box 263, 861 26 Timrå

Copyright © 2011-2014 Timrå IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: A45 Design AB