Svenska Spel

Timrå IK

Timrå styr spelet mot SHL-motstånd

Publicerad: 2017-09-01 21:05

Timrå möter SHL-mostånd i nyligen uppflyttade Mora IK. Andra matchen i SCA cupen där Timrå går vinnandes med klara 5-1!

Dominans av Timrå

Matchen hinner knappt ens börja innan Timrå tar ledningen genom #57 Anton Wedins klubba när matchklockan står på 1:47! En pass ut på högerkanten ger honom ett friläge som han förvaltar på bästa sätt! Lite drygt två minuter senare spelar Boyce fram pucken enkelt till Filip Hållander som sprätter in 2-0 målet! Timrå har ett klart spelövertag de första 10 minutrarna av matchen där Mora inte fick mycket luft över huvudtaget vilket också resulterade i matchens första utvisning. Moras #32 Daniel Grillfors drar på sig en utvisning när matchuret står på 10:56. Trots att Timrå bet sig fast i offensiv zon och bombaderade med skott klarade sig Mora ur utvisningen. Därefter drar Timrå på sig en utvisning som Mora inte förvaltar, mycket tack vare fint målvaktsspel av Victor Brattström! Timrå fortsätter att styra matchen fram tills att #55 Vilmos Galló styr ett skott från Hampus Larsson in i mål precis innan periodvilan.

Första perioden var bara Timrå. Mora fick andas ut något under deras powerplay men utöver det har det varit Timrå som styrt och ägt spelet vilket även syns på resultatet efter första perioden.

Mora inleder andra starkt

Mora inleder starkare än första perioden och får ett drömläge när Timrå slarvade i försvarszonen men Brattström håller tätt. Mora fortsätter att äga spelet vilket även resulterar i en reducering av #10 Kristian Jakobsson när matchuret står på 5:11. Deras glädje blev kortvarig då inte ens en minut senare #12 Christoffer Jansson sprättar in 4-1 målet genom ett direktskott från en passning av #10 Johan Persson. Därefter går spelet fram och tillbaka utan några riktiga målchanser innan Timrås #26 Hampus Larsson åker på en utvisning. Utvisning inleds med att Timrå får ett friläge och ett bortdömt mål på grund av att Anton Wedin åker in i målvakten i samband med målet. Istället utvisning Mora och sedan ett 20 sekunders powerplay för Timrå. Utvisningarna haglar ner i mitten av perioden. Senast i raden efter Moras Erlend Lesund gett Tobias Liljendahl en rejäl smäll som såg ut att ta illa. Lagom till 9:14 på matchklockan åker Mora ut på en andra utvisning inom kort och Timrå får spela i 5 on 3 i över en minut. Powerplayed resulterar fort i ett mål för Timrå via #10 Johan Perssons klubban med ett fåtal sekunder kvar av perioden!

Mora kom ut något starkare i andra perioden och reducerade även tidigt. Men Timrå kom snabbt tillbaka och visade att de var det bättre laget vilket även visade sig i att Timrå utökade till 5-1 i slutet av perioden.

Grinig sista period

Inledningsvis väldigt jämnt spel med ett par chanser åt båda hållen. Överlag ganska händelsefattigt fram tills halva perioden har gått då Moras #19 John Persson åker ut för en interference. Mora klarar utvisningen fram till att Timrå åker på en utvisning under sitt powerplay. Strax därefter blir det irriterad mellan Timrås #22 Emil Berglund och Moras #23 Tomas Skogs som resulterar i varsin utvisning. Perioden fortsätter i samma anda som tidigare – Ännu fler utvisningar. Moras #32 Daniel Grillfors drog på sig Moras 8:e utvisning för matchen. Den sista perioden har med bara ett par minuter kvar att spela svalnat av spelmässigt och gått över till en grinig, nästan derbyliknande där utvisningarna utgör störst fokus. Matchen slutar 5-1 till Timrå.

Sammanfattning

Timrå vinner med 5-1 vilket får ses som väldigt rättvist. Timrå är överlag väldigt mycket bättre än Mora denna match och det märktes att Mora inte alls är nöjd med sitt spel. Enkelt summerat så gjorde Timrå en toppenmatch där man visade vilken kapacitet man har samtidigt som Mora fick sig en tankeställare på vad som behöver göras inför den kommande säsongen i SHL.

Statistik
Mål: 5-1
Skottstatistik: 29-29
Utvisningsminutrar: 12-16

 

 

 
David Åberg
[email protected]
 

Copyright © 2016-2018 Timrå IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB