Svenska Spel

Timrå IK

Timrå IK fick se sig besegrade av Almtuna efter en glödhet sista period

Publicerad: 2017-11-08 22:07

Efter en bra match med högt tempo, aggresiv press och en stark forechecking från båda lagen så kunde Almtuna gå ut som vinnare. Det var i den tredje perioden Timrå verkligen ville försvara serieledartiteln.

Almtuna tar ledningen

Timrå IK saknar fyra spelare som är på landslagsuppdrag. Brattström står som förstekeeper när Haukeland är borta.
Domaren släpper pucken och det blir ett jämt spel men Timrå spelar med ett högre tempo. Timrå får några möjligheter redan efter 2 minuter men ingen större utdelning. Dahlén visar sig stark framför kassen hos Almtuna.
Timrå tappar sitt försvar framför egen kassen och Almtuna tar ledningen med 1-0 tid 07.00 genom 5.Per Svensson. Det blir en stark kamp som resulterar i stark forechecking från båda lagen. Timrå spelar bra trots ingen utdelning. Men som vi redan vet så går de snabbt i hockey. Almtuna nätar 2-0 genom Timrå IK's tidigare forward 10. Ludvig Nilsson precis innan periodvila.

Dahlén spräcker nollan

Timrå går ut starkt och får återigen en chans tidigt i perioden. Man svarar på returer men det ger ingen utdelning.
Efter en dålig passning av Timrå IK så får Almtuna friläge och sätter 3-0, tiden 22.34 genom 97. David Vallorani. Men efter bara 20 sekunder reducerar Dahlén 3-1 till Timrå IK med assist av 27. Johannes kinnvall. Perioden fortsätter med en hel del dragningar åt båda håll men ingen större möjlighet. En schysst tackling delas ut från Timrå där en Almtunaspelare tyvärr skadar sig. Vi närmar oss slutet på perioden. Timrå får en matchens första powerplay. Timrå får inte riktigt till något offensivt spel och vi går till periodvila.

Den sista och viktigaste perioden

Det tar 20 sekunder in i period tre så har Almtuna nätat 4-1. Klockan stannade på 40.27, men det hinner inte gå mer än 41.39 så släpper Timrå's förstekeeper inför denna match Brattström in 5-1. Fredrik Andersson begär Time-out för sitt Timrå IK. När klockan slår 43.12 försöker 21. Johan Johnsson näta men det kommer ut en retur som 22. Emil berglund sätter direkt. Det är reducerat till 5-2. Det är i tredje perioden allt ska avgöras. Timrå samlar ihop sig och tänker inte ge vika sin serieledning. 57. Anton Wedin styr in 5-3 för sitt Timrå IK, tiden är 45.52. Almtuna drar på sig en utvisning och Timrå ska åter igen spela ett powerplay där utdelning är viktig. Det kommer ingen utdelning i powerplay. Timrå beslutar sig för att ta ut målvakter när vi har kommit till 16.40 på klockan. Det blir spel 6 mot 5. Det blir ingen möjlighet för Timrå att kvittera. Matchen är avgjord.

 

Mål: 5-3
Skottstatestik: 26-33
Räddningsprocent: 90.09 - 80.08
Utvisningar: 4min-0min
Publik: 1497

 

NÄSTA MATCH

Fredag 10 november
NHK Arena kl 18:30
BOKA BORD TILL MATCHEN

                                  

 
Frida Näsström
Skribent
[email protected]
 

Copyright © 2016-2018 Timrå IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB