Svenska Spel

Timrå IK

Målrik första period avgjorde

Publicerad: 2017-09-08 20:55

Sista hemmamatchen inför säsongen 2017/2018 spelades mot årets topptippade lag Leksands IF. 

Målexplosion!

Timrå inleder perioden bättre än Leksand men spelet står still med få avblåsningar och mediokra lägen. Timrå styrde spelet med det dröjde inte förens till 13:02 in i periden innan den första utvisningen utdelades där Leksands #27 Anton Karlsson (bror till Timrås Erik Karlsson) åkte ut för en slashing. En minut in i utvisningen tog Timrå ledningen via #10 Johan Persson och det var början på en period utan dess like (nåja..). En minut senare utökar #57 Anton Wedin med en snygg styrning av Tobias Liljendahls skott. Speakerbåset hinner knappt annonsera ut målgöraren innan #10 Johan Persson får ett friläge och trycker in pucken bakom Tex Williamsson. Tredje målet på två minuter. Leksand har uppenbarligen inte sin bästa period för 8 sekunder efter målet åker Johan Porsberger ut för en tripping. Denna gång lyckas dock inte Timrå göra mål för att sedan med strax över en minut kvar av perioden åka på en utvisning.

Trött andraperiod

Leksand fick sig nog en rejäl utskällning av Markus Åkerblom (Leksands coach) i omklädningsrummet för det var ett helt nytt Leksand i början av andra perioden. Victor Brattström stod för ett par räddningar. Leksands tryck avslutades dock efter fem minuter då Patrik Norén åkte på en chargingutvisning. Powerplayspelet blev mållöst och därefter turades lagen om att skapa lägen. Andra perioden präglades därefter av långa spelsekvenser där inte mycket hände. Det blev ett läge lite här och där men inget riktigt farligt. Perioden spelades nästan bara av.

Fortsatt avslaget

Perioden inleddes på samma sätt som tidigare, något fartfyllt men inga ordentliga lägen. Fram tills klockan stod på 3:54 då #22 Emil Berglund helt utan vinkel slänger in ett skott som helt ologiskt går in bakom Tex Williamsson! Strax därefter får Timrå samma energi som efter första målet och radade upp flertalet chanser som med lite tur från Leksands håll inte gick in i mål! Utöver en kontring från Leksand som Bratten svettigt räddade så blev det mest bara Timrå därefter. Men det fanns inte riktigt något större engagemang från något av lagen. Leksand fick sig dock ett tröstmål med 45 sekunder kvar av matchen att spela. Trist för Brattström som gjort en briljant match.

Summering

Överlag en något jämn match men ganska händelsefattig utöver målexplosionen i första period. Båda lagen styrde spelet vid tillfällen men endast ett lag förvaltade sina lägen vilket var den stora skillnaden. Skottstatistiken och puckinnehavet var väldigt jämnt Victor Brattström stod orubblig i målet samtidigt som Tex Williamsson kanske inte hade sin bästa match i karriären.

 
David Åberg
[email protected]
 

Copyright © 2016-2018 Timrå IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB