Svenska Spel

Timrå IK

Elithockeygymnasium

Elithockeygymnasiet i Timrå

Vid Ishockeygymnasiet i Timrå har du möjlighet att göra en rejäl elitsatsning på din ishockey i kombination med dina gymnasiestudier. Ishockeygymnasiet är klassat som elitinriktat och auktoriserat av Svenska Ishockeyförbundet, SIF. Detta innebär att SIF står som garant för den sportsliga kvaliteten.

Exempel på spelare som gått ishockeygymnasiet i Timrå är;
Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings
Magnus Pääjärvi-Svensson, Edmonton Oilers
Anton Lander, Edmonton Oilers
Erik Gustafsson, Philadelphia Flyers
Sebastian Erixon, Timrå IK
Christian Söderström, Timrå IK
Sebastian Lauritzen, Brynäs IF
Jeremy Boyce-Rotevall, Timrå IK
Daniel Öhrn, Timrå IK
Anton Wedin, Timrå IK
Ludvig Nilsson, Timrå IK
Tommy Stenqvist, Timrå IK
+ många fler..

Utbildningen

Utbildningen på skoltid sker fyra gånger i veckan, oavsett vilket program du läser, där all utbildning utgår från E.ON Arena. Dessa timmar är fördelade mellan tisdag, onsdag och torsdag förmiddagar, samt fredag eftermiddag. Avståndet mellan skolan och E.ON Arena är ca 200 m, vilket gör att man med lätthet kan gå emellan och slipper stressen med transporter. Utbildningen på kvällstid sker i Timrå IK´s två juniorlag, J18 och J20. Där tränar vi i stort sett varje kväll och spelar dessutom oftast två matcher i veckan.

Program

Eleverna på Hockeygymnasiet går sin vanliga skolutbildning på Timrå Gymnasieskola, där följande program kan läsas: El, Natur, Samhäll, Ekonomi, Teknik.

Antagningen

Vi tar in maximalt in 14 elever per läsår och avgörande är hur vi tror att du kommer att utvecklas som ishockeyspelare. Du måste naturligtvis också ta dig in på ett ovanstående program vid Timrå Gymnasieskola.

Boendet

Om du inte bor i Timrå kommun, så ordnar vi boende på gångavstånd från E.ON Arena och Timrå Gymnasieskola. Detta görs via vår samarbetspartner Timråbo, som ger viss hyresrabatt till hockeygymnasister. Som vuxenjour fungerar våra tränare och instruktörer.

Kosten

På skolan serveras fri frukost och i samband med HG-träningarna finns det tillgång till mellanmål. Dessutom kan matlådor köpas till subventionerat pris, både i skolan och i Arena-restaurangen.

Ansökan

Ansökan görs via Internet och ansökningstiden är från början av september till 1 december. Ansökningshandlingar och övrig information

Kontaktpersoner

Junioransvarig Timrå IK /Ansv. Hockeygymnasiet
Henrik Stridh, 070-109 37 87

Rektor Timrå Gymnasieskola
Roger Åström 060-16 32 64

Studievägledare Timrå Gymnasieskola
Mats Näslund, 060-16 32 87

Kontaktman Timråbo
Anette Granzell, 060-16 35 01

Copyright © 2016-2017 Timrå IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB