Helgens resultat: Timrå J18
Publicerad: 2023-10-02
Junior
Under helgen var Timrå J18 på en roadtrip norrut där man tog sig an Clemensnäs och Björklöven. Även denna helg blir det en vinst och en förlust för laget.

Man inledde helgen med match mot Clemensnäs och vann den komfortabelt med 9-1 för att sedan dagen därpå ta sig Björklöven. Tyvärr räckte det inte hela vägen till vinst utan Björklöven vinner med 5-3, där sista lövenmålet gjordes under Timrås slutforcering med en och en halv minut kvar.

Ny helg och återigen en roadtrip. Denna gång till Västerbotten för matcher mot Clemensnäs och Björklöven där ni återigen kommer hem med en vinst och en förlust. Hur summerar du er helg?

- I den första matchen mot Clemensnäs så har vi verkligen tagit lärdom av vår match mot Boden. Vi är mer bestämda i det vi gör, flyttar puckarna med ett tydligt syfte och vinner välförtjänt med 9-1.

- I den andra matchen så har vi en otroligt bra känsla i gruppen. Vi har en bra gameplan och en gemensam tro på att ta med oss samtliga helgens poäng hem till SCA Arena. Tyvärr så kommer vi inte upp till rätta standarden utan spelar lite naivt och Björklöven straffar oss hänsynslöst. Vi skapar mycket och har stort puckinnehav men har inte rätta tålamodet utan vill göra det avgörande för tidigt och Björklöven kontrar in målen på oss. Vi förlorar till slut med 3-5 när Löven kontrar in sista målet i slutminuten när vi försöker göra en slutforcering.

Vad är det ni gjorde bra / mindre bra i matcherna?

- Mot Clemensnäs är jag mest nöjd mer inställning och hur alla verkligen bidrar. Vi spelar en otroligt fin ishockey med puck där vi vårdare den inom laget och tar den gemensamt in i anfallszonen.

- Mot Björklöven så gör vi en ok insats med det räcker tyvärr inte till poäng i matchen då vi blir lite naiva i våra beslut och spelar lite för mycket på att ”det kan gå” i stället för att lita på att, om vi fortsätter spela vårt spel så kommer chanserna utav kontentan av bra val.

Är det någon speciell spelare eller kedja som har ut märkt sig lite extra?

- Lördagens match är alla bra men det som sticker ut lite är att vi har många backar i poängprotokollet, det på grund av att vi har en bra trea ifrån fw som gör att vi kan bli mer dynamiska i anfallsspelet.

- I övrigt så tycker jag återigen att vi är ett kollektivt där vi vinner och förlorar tillsammans men nämnas bör såklart Emil Szepesi göras som gör fyra mål i helgen samt spelarna som spelar boxplay där vi inte släpper in något trots två 3-5-spel mot Björklöven.

Nästa match
På lördag tar vi oss an Östersund IK hemma i SCA Arena. Nedsläpp kl 15:00!

Till samtliga av våra juniorhemmamatcher är det gratis entré.

David Åberg