J18 SM: Storseger mot Modo
Publicerad: 2018-03-15

Timrås J18 fick en kanonstart i första åttondelsfinalen. Storseger mot regerande mästarna.

Det blev på många sätt en ganska märklig match i den första åttondelsfinalen mellan Timrå och Modo. Modo vann t ex skotten i alla perioder och totalt med hela 38-17. Timrå var dock vassa framåt och hade en mycket bra insats av Jakob Hellsten mellan stolparna.

En nyckelsekvens i matchen var när Hellsten först räddade en straff i slutsekunderna i den första perioden och stod emot en stark Modoforcering i början av den andra perioden. Andreas Andersson hade då i den första perioden gjort två mål och givit Timrå en 2-0 ledning. Andreas som dessutom har sin bror Simon spelandes i Modo.

När Timrå sedan lyckas göra 3-0 i numerärt underläge kändes det som matchen avgjordes. Målet kom av ett väldigt bra jobb av Melker Hansson på offensiva blå som jobbade fram pucken och frispelade Ludvig Westerlund. Westerlund var sedan kylig i avslutet.

Eftersom Timrås J20 spelat färdigt kunde J18 mönstra sitt bästa lag (eller nästan, vi har ju två J18-killar i A-laget också). Två J18-spelare som tillhört de bättre i J20 denna säsong har varit Filip Sjöberg och Pontus Englund. De gjorde 4-0 respektive 5-0 i den andra perioden.

Den tredje perioden blev en av de märkligare perioder jag skådat. Timrå drog på sig åtta (!) stycken två minutersutvisningar och spelade mer eller mindre konstant i numerärt underläge. Jakob Hellstens målvaktsspel fortsatte spöka för Modo. Modo vann skotten i perioden med 20-2 men perioden slutade 1-1.

Efter att Modo reducerat provade de att ta ut målvakten. De ledde inte till något bättre än att Pontus Englund kunde prickskjuta in pucken i tom bur direkt på första tekningen. Det gav slutresultatet 6-1.

Timrå leder nu med 1-0 i matcher i bäst av tre. Nästa match spelas i Örnsköldsvik på lördag.

Skott: 17 - 38
Målvakter: Jakob Hellsten (TIK) 97,37%, Marcus Nygren (MODO) 62,5% och Jakob Olsson (MODO) 75%.
Domare: Christian Hald