Timrås segersvit bruten
Publicerad: 2017-10-16

Timrå kom till Karlskoga med sex raka segrar i bagaget men väl där cik man ge sig. Hemmalaget kunde vända och vinna med 2-1.

Snäll matchöppning

Det är en förhållandevis avvaktande och chansfattig inledning av matchen. Timrå för första riktiga chansen efter 2.30 och då öppnar matchen upp sig något. Karlskoga hinner skapa ett par bra chanser innan Timrå arbetar sig in i matchen och för några minuter radar upp heta chanser. Matchinledningen präglas dock av uteblivet fysiskt spel och även om många möjligheter skapas får inget av lagen riktigt upp tempot. Timrå skapar de flesta av sina chanser genom snabba uppspel och kontringar så det kommer inte som någon överraaskning av Timrås första mål görsjust på en kontring. Vilmos Gallo slår in sin egen retur och ger Timrå ledningen i mitten av perioden. Matchen fortsätter i samma tempo som tidigare och Timrå skapar lite fler chanser än Karlskoga. Trots det lyckas hemmalaget kvittera med två minuter kvar av period. Detta på en möjlighet som kommer lite från ingenstans. Först med 20 sekuunder kvar av öppnigsperioden kommer den första utvisningen som då drabbar Jacob Olofsson. Timrå håller undan perioden ut och ställningen efter 20 spelade minuter är 1-1.

Båda lagen får spela 5 mot 3

Timrå inleder den andra perioden i boxplay och hinner inte spela speciellt länge innan även Emil Berglund utvisas och Karlskoga får spela 5 mot 3. De ligger på och pressar för ett ledningsmål men Timrå håller tätt trots lång tid i numerärt underläge. Efter en snäll första period duggar utvisningarna tätt i den andra. Näst på tur att drabbas är Karlskoga: Timrå skapar riktigt fina chanser men Shane Owen i Karlskogas mål står för ett gäng fantastiska räddningar. Istället kan hemmalaget ta ledningen genom ett fint anfall strax efter att de har blivit fulltaliga. Matchen har tuffat till sig rejält och direkt efter powerbreak får Karlskoga en utvisning som ganska omgående följs av ännu en. Även Timrå får därmed chansen i 5 mot 3 men lyckas inte skapa några speciellt vassa kvitteringschanser mot ett kompakt hemmaförsvar. 2-1 står sig perioden ut.

Timrå tar över i tredje

Timrå går ut hårt i den tredje perioden, fast beslutna om att vända matchen till sin fördel. För första gången i matchen stiger tempot och det är främst gästerna som ligger bakom det. Även om pressen inledningsvis inte resulterar i något mål medför den ändå en utvisning för Karlskoga. Timrå fortsätter skapa lägen i powerplay men hemmamålvakten står fortsatt för en stark prestation i kassen och håller undan. Bortalaget fortsätter sedan skapa chanser i fem mot fem. I matchens slutskede åker Timrås Jonathan Dahlén på en utvisning och laget väljer kort därpå att plocka ut målvakten Victor Brattström för att kunna spela 5 mot 5. Forceringen ger dessvärre ingen utdelning och Timrå förlorar efter sex raka segrar.