Dubbla vinster för Timrå J18
Publicerad: 2022-12-05
Timrå J18
Våra J18-juniorer tog i helgen emot två norrlag, Luleå och Boden, hemma i NHC Arena. Två matcher som blev riktiga målglada tillställningar. Totalt genererade matcherna 15 hemmamål och sex poäng!

Helgen inleddes med match mot Luleå Hockey. Det var en match där Timrå hade kontroll från start till slut. Man gjorde även mål i numerärt underläge i den första perioden. Matchen slutade med 5-3 till Timrå men överlag så var det en relativt säker seger Luleå gör två snabba mål i slutminuterna.

Dagen därpå, i söndags, var det dags för Boden. En match som det verkligen inte var något snack om. Fyra mål i första perioden, varav tre täta inpå varandra, blev ganska avgörande. Boden orkade aldrig lyfta sig och det blev ytterligare två mål i den andra perioden, en period som mer präglades av onödigt hårt spel istället för finlir. Avslutningsvis så blev det fyra mål till. Totalt pangade Timrå in 10 mål på 47 skott och släppte in noll.

Vi tog oss ett snack med Martin Nilsson efter matcherna.

Ytterliggare två hemmamatcher efter senaste segern hemma i onsdags mot Örnsköldsvik, vad är din kommentar om vinsterna mot Luleå och Boden?
- Som jag sa efter föregående match så är vi inne i en fas där man verkligen ser hur mycket varje poäng betyder. När veckan startade så hade vi fem matcher kvar varav vi behövde vinna tre av dessa för att oberoende andra resultat vara klar för J18 Nationell efter jul. Med den vetskapen på förhand är det såklart skönt men också imponerande att vi kanske spelar vår bästa ishockey denna vecka och vinner 3/3 dvs så har vi nått vårt mål och de två återstående matcherna har ingen betydelse för seriens utgång.

- Matchen på lördag tar vi emot serieledarna Luleå, vi kommer ut jättebra och har otroligt många fina urspel ur zon, fina give’n go samt att vi fortsätter med attacken mot mål i våra första vågs anfall. Vi vinner också otroligt många andra puckar vilket gör att vi är klart bättre än Luleå i första perioden och leder också rättvist med 2-0 efter två riktiga krigar mål där vi tar vara på returerna bra. Den andra perioden blir lite sönder ryckt för vår del där vi får mycket boxplay mot oss varav två 3 mot 5 spel. Luleå får över momentumet pga alla utvisningar och vinner perioden med 1-0. När tredje perioden startar så gasar Luleå och dominerar periodens första tio minuter, ur en tränares glasögon är jag enormt nöjd med hur vi hanterar det och hur bra vi spelar i egen zon. Efter periodens första tio minuter så krigar Alve Johansson till sig ett friläge som han också förvaltar och efter det målet tar vi återigen över matchbilden och vinner tillslut med 5-3.

- På söndagen möter vi Boden och tyvärr är det en ganska ful match. Första perioden spelar vi lika bra ishockey som mot Ö-vik och Luleå och leder välförtjänt med 4-0 med mersmak då vi hade bud på mer. I andra perioden dras vi med i motståndarnas ovårdade spel och fokus blir mer på att undvika skador samt hålla oss själva ifrån utvisningsbåset. Tyvärr lyckas vi inte fullt ut med det utan det blir en ganska dålig ishockey match men vinner perioden med 2-0. Inför tredje så hittar vi tillbaka till vår identitet och spelar av matchen rätt enkelt medans motståndarna tyvärr fortsätter på inslagna linje. Där är jag glad att vi inte fick fler skador än vi fick samt att laget kommer samman och fokusera på ishockeyn.

Vad är det ni gjorde bra/mindre bra i matcherna?
_- Det vi tar med oss är en att vi senaste tre matcherna haft bra värderingar och verkligen attackerat motståndarnas mål på att annat sett en tidigare matcher. Jag tycker om vi bortser ifrån söndagens andra period spelar otroligt fin ishockey där vi vårdar pucken bra inom laget och spelar första blick.

- Det som är mindre bra är att vi tappar fokus i andra och rycks med i det ovårdade spelet mot Boden. Där är jag självkritisk då det är en ledarfråga så där måste jag utvärdera vad jag kan göra annorlunda inför framtiden.

Är det någon speciell spelare eller kedja som har utmärkt sig lite extra?
- Egentligen gör alla en toppenvecka med allt från målvakter, backar och forwards. Men ska jag nämna några så gör målvakterna Yttergård en toppen prestation på lördagen och Larsson håller nollan på söndagen så där finns inget mer för stunden att önska.

- Backarna har fina urspel och spelvändingar. Ska jag nämna någon ifrån backarna i helgen så tycker jag Vincent Romö gör sin bästa helg sen han kom till Timrådressen men samtliga backar spelar riktigt bra ishockey.

- Forwards driver på mål, vinner jättemånga andra puckar samt ger backarna möjlighet att hoppa med i anfallen. Samtliga forwards ska ha beröm men jag tycker Frans Westberg-Gren går i täten för hur vi vill spela ishockey båda lördag och söndag där han jobbar hårt åt båda hållen samt tar puckarna mot mål på en helt ny nivå gentemot tidigare. Vill även nämna boxplay spelarna Wallden, Bengtsson, Johansson som verkligen offrar sig för laget i andra perioden på lördagen.

Vad väntar härnäst?
- Nu ska vi under måndagen vila och njuta av helgens segrar samt att vi är klara för J18 Nationell efter jul innan vi på tisdag drar igång träningsveckan för att avsluta med två topp prestationer mot Vännäs och Ö-vik.

Nästa match

I helgen spelar Timrå J18 grundseriens sista två matcher. Vännäs och Örnsköldsvik borta. Matcherna ser du på svenskhockey.tv!

David Åberg