Förlust på straffar mot Linköping HC
Publicerad: 2021-10-21
Matchrapport
Timrå IK tar en pinne i kvällens förlust mot gästande Linköping HC. Timrå gör en inledningsvis bra match men släpper in två mål, som i tredje period utjämnas med två snabba mål. Matchen går till övertid där tiden rinner ut snabbt i en intensiv trea mot trea. Matchen går till straffar där Linköping får in en puck mer som visar sig vara pusselbiten till vinst.

Debuten

En fartfylld inledning med ett Västra Stå som sjunger. Oliver Johansson gör sin SHL-debut i kvällens match och öppnar med en stolpträff, som även är Timrås första skott i matchen.

Det är gästande Linköping HC som är det mer offensiva laget i starten av perioden, men har svårigheter att skapa ett spel i offensiv zon. Timrå IK pressar och forecheckar hårt och stör Linköping i deras uppspel.

Timrå blir det mer offensiva laget efter ett par fina anfall där Jens Lööke bjuder på fina dribblingar i ena sarghörnan. Inledningsvis känns det som att Timrå är laget som kontrollerar matchen.

Även denna match startar Sami Rajaniemi i kassen och utstrålar en lugnhet mellan stolparna.

Timrå spelar ett spel som liknar den tredje perioden i senaste matchen borta mot Frölunda, där pucken färdas snabbt mellan spelarna som driver framåt. Och det är just Timrå IK som är starkare i närkamperna, framför mål och i uppspelen.

Efter ca tio minuters spel får Ty Rattie en passning som skulle leda till ett friläge om linjemannen inte blåste av för offside, ett läge som kunde knäckt nollan.

Sebastian Hartmann är riktigt het första perioden då han driver mot mål och skapar chanser, pressar Linköpings backar till misstag och plockar pucken av motståndarna.

Timrå fortsätter att skapa lägen på lägen, var på ett klingar i stolpen. En bra period som bjuder på underhållande och bra hockey.

Den första perioden är ett faktum och Timrå IK vinner skotten med 7–6.

{!A}

En stark period trots sex minuter i boxplay

Båda lagen öppnar den andra perioden start, men efter två spelade minuter drar Robin Hanzl på sig en tripping som sätter Timrå i numerärt underläge.

Linköping får en riktigt bra möjlighet när pucken ligger löst framför Rajaniemi som ligger på mage, men lyckas rädda tre puckar innan pucken rensas bort från mål.

Med en minut avklarad av boxplay spelar Timrå med för många spelare på isen och får ytterligare två minuter i utvisningsbåset. Timrå klarar spelet i fem mot tre men behöver fortsätta i numerärt underläge i ca minuten, vilket laget även gör efter ett starkt spelat boxplay. Publiken jublar när Timrå blir fulltaliga.

Med 12:43 kvar på klockan stiger Laleggia upp från egen zon och tar sig igenom hela Linköpings försvar och driver mot mål. Tyvärr tappar Laleggia balansen framför mål och skickar sig själv och Linköpingskeepern in i mål och blir därefter utvisad för goalie interference. Timrå får återigen spela i boxplay, vilket de hittills har gjort väldigt bra.

Timrå IK klarar sitt tredje numerära underläge utan större svårigheter, utan att Linköping lyckades skapa något farligt tryck i Timråzonen.

Trots tre boxplay så är det Timrå som har momentpinnen i sina händer. Linköping spelar periodvis bra hockey med flera anfall varav några bra, men lyckas inte få in foten i dörren.

Men med 5:18 kvar av den andra perioden får gästerna in pucken över Rajaniemis axel. Ett mål som utförs bra av Linköping men som inte speglar matchbilden riktigt. 0–1 till Linköping HC.

Per Svensson utmärker sig även lite extra i denna match lika som i mötet mot Frölunda. Han har självförtroende i sin position där han vinner närkamper, är starkast framför mål och kan leda motståndarna hur han vill. En riktig pelare i försvaret.

Med 3:05 kvar av den andra perioden får Timrå sitt första powerplay. Timrå som är ligans tredje effektivaste lag i PP samtidigt som Linköping inte har bra statistik i boxplay. Detta kan vara Timrås väg tillbaka in i matchen målmässigt.

Trots den lovande statistiken i numerärt överläge har Timrå problem att få till ett bra PP och tiden hinner rinna ut.

En stark period av Timrå trots sex minuter I boxplay.

Återhämtningen

Perioden börjar stissigt med flera misskommunikationer och slarv, men Timrå kan få till anfall och chanser men inget som går på rätt sida av stolparna.

Efter sex minuter får Timrå en bra chans att jämna ut statistiken när Albin Lundin finner pucken i slottet i Linköpings zon, dessvärre är Linköpingskeepern beredd och kan stoppa pucken.

Kort därefter får Linköping ett friläge men Rajaniemi har kontroll och kan utan någon större ansträngning plocka pucken. Något som uppskattas av klacken på Västra Stå.

Efter ett längre anfall i Linköpings zon tappar Laleggia pucken på blå och Robert Lantosi i Linköping kan ta till sig pucken i ett friläge och får ner Rajaniemi och kan sätta pucken i nätet, 0–2 till gästande Linköping HC.

Linköpings mål leder till att lagets glöd stiger i temperatur och kommer in mer i matchen och kan börja styra pucken mer.

Timrå tar timeout med 3:38 kvar på klockan. Timeouten gör sitt och Timrå kan trycka in ett mål i form av ett slagskott av Robin Hanzl, men målet ska videogranskas, något Timrå inte haft tur med i tidigare matcher. Men denna gång har Timrå regelboken på sin sida och får målet godkänt, 1–2 med 3:14 kvar av perioden.

Inte ens minuten därpå kvitterar Timrå efter en studsande puck som Ty Rattie var sist på, 2–2.

Publiksiffran är mindre än i tidigare matcher, men inget som märks nu när arenan kokar efter kvitteringen.

Perioden går till sitt slut med 2–2 på talvan. Nu väntar förlängning.

OT

En väldigt spännande och intensiv OT med spel tre mot tre. Timrå uppfattas som snäppet starkare.

Linköping får ett friläge, men denna gång är Rajaniemi inte överlistad och kan blockera pucken mellan benskydden. Förlängningen är slut och nu väntar straffläggning.