• Huvudsponsorer

Fredag Fre 19 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Tisdag Tis 30 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Torsdag Tor 3 Augusti Aug
Fredag Fre 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 17 Augusti Aug
Onsdag Ons 30 Augusti Aug
Fredag Fre 1 September Sep
Lördag Lör 2 September Sep
Fredag Fre 8 September Sep
Torsdag Tor 14 September Sep
Tisdag Tis 14 Augusti Aug
Lördag Lör 18 Augusti Aug
Söndag Sön 19 Augusti Aug
Onsdag Ons 22 Augusti Aug
Torsdag Tor 30 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Lördag Lör 1 September Sep
Onsdag Ons 5 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep

Brattström storspelade i toppmötet

9 oktober 2017 21:29

Unge Victor Brattström fick chansen i målet- och tog den på alla sätt och vis. I toppmötet mot Oskarshamn låg han, i kombination med en stark försvarsinsats av hela laget, bakom att Timrå kunde vinna med 2-1.


Oskarshamn börjar bäst

Det är Oskarshamn som inleder matchen starkast och etablerar tidigt spel i Timrås zon med två hyfsade chanser som resultat. Timrå arbetar sig in i matchen men inget av lagen förmår skapa några större möjligheter. Vi knappt nio spelade minuter utvisas Erik Karlsson för hooking. Timrå klarar spelet i numerärt underläge men direkt efter att de blivit fulltaliga får Oskarshamn in pucken i mål. Domaren väljer att ringa på situationen och dömer bort målet. Hemmalaget fortsätter föra spelet efter det men Victor Brattström, Timrås målvakt för dagen, svarar för några oerhört vassa räddningar. Timrå har då inte lyckats skapa speciellt många chanser men lyckas ändå ta ledningen i matchen. Anton Wedin står för en briljant passning bakom ryggen till Vilmos Gallo som kan skjuta in pucken i öppet mål. Strax därpå får Jesper Dahlroth en interference-utvisning men de få bra chanser som Oskarshamn lyckas skapa motar Victor Brattström, som fortsatt är stark i målet, bort.

Brattström räddar Timrå

Även i den andra perioden är det hemmalaget Oskarshamn som går ut hårdast men på samma vis fortsätter Victor Brattström vara minst sagt stabil i målet. Timrå tar strax över spelet och får med sig en utvisning. De lyckas inte skapa något av värde i det numerära överläget men bibehåller pressen även efter att Oskarshamn blivit fulltaliga. Åtta minuter in i den andra perioden utvisas Johan Johnsson i bortalaget och Oskarshamn får på nytt chansen i powerplay. De lyckas trots det inte göra mål, återigen mycket tack vare Victor Brattström. Timrå tar allt mer kommandot i matchen men lyckas inte skapa något av övertaget. Efter drygt 14 minuter får Timrå ännu en chans i powerplay när Oskarshamn har för många spelare på isen. Bortalaget skapar mycket i det numerära överläget och Johan Persson kan också gör 2-0 efter ett mycket fint förarbete av Jacob Olofsson. Målet är Johan Persson första för säsongen. Timrå bibehåller sedan ett litet spelmässigt övertag som de håller perioden ut.

Spännande avslutning

Tidigt i den tredje perioden får Oskarshamn en bra möjlighet till reducering men Brattström visar med all tydlighet att han tänker fortsätta på den inslagna vägen och rädda graciöst. Timrå åker på ytterligare en utvisning som Brattström tillsammans med ett solitt Timråförsvar har helt under kontroll. Oskarshamn fortsätter dock styra spelet även i fem mot fem. Strax efter powerbreak är det Timrås tur att spela med en man mer men den här gången lyckas de inte skapa något. Med fyra minuter kvar av matchen plockar hemmalaget ut målvakten och sex mot fem. Utdelningen kommer direkt när Oskarshamn reducerar till 1-2. Matchupplösningen blir spännande och intensiv när Oskarshamn pressar på för en kvittering in i det sista, dock utan resultat. Timrå står emot och vinner matchen med 2-1. Det innebär också att Timrå klättrar upp till förstaplatsen i tabellen

Statistik:

Mål: 1-2

Skott: 32-16

Utvisningsminuter: 6-8

__________________________________________________________

Nästa match spelas hemma i NHK Arena fredagen 13 oktober mot Västerviks IK