En poäng trots två svaga perioder för Timrå
Publicerad: 2018-02-21

Det var en spännande tillställning där en publikfest väntade. Gratismatchen som vi alla väntat på! Matchbilden blev dock något avslagen fram till tredje perioden drog igång..

Inför matchen meddelades det att Michael Parks skulle debutera i Timråtröjan vilket man ändå får se som en lyckad debut! Han skapade chanser och var väldigt vaken.

Matchen i sig var Oskarshamn det starkare laget i två perioder - I tredje vaknade Timrå till och tog matchen till övertid. Väl där tog det slut snabbt..

Oskarshamn kommer ut starkast

Matchen inleds passivt där inget av lagen skapar några rejäla lägen utan det dröjer fram tills 5.29 på matchklockan innan Oskarshamn tilldöms ett straffslag. Oskarshamns #8 Marcus Sylvegård blir den som får äran att lägga straffen men Brattström stod  säker och räddade! Därefter följde en fem minuter lång spelsekvens där spelet kändes fortsatt avslaget. Avblåsningen kommer efter 10:45 då Johan Johnsson åker på matchens första utvisning som Timrå klarar sig galant ur! Det dröjde inte många minuter därefter innan även Hugo Enock fick sätta sig i utvisningsbåset. Även den gången gick det bra och laget klarade sig utan baklängesmål. Perioden fortsätter på samma sätt. Ett fåtal chanser skapas men inga speciellt farliga. Timrå får däremot spela powerplay efter att Ludvig Elvenes fastnar med Victor Brattström. Det blev dock inte utdelning utan spelet fortsatte att halta. Perioden var även slut när Oskarshamn blev fulltaliga. Det var ingen höjdarperiod där Timrå inte lyckades få till sitt spel. Man mäktade endast med ett skott på mål samtidigt som Oskarshamn sköt åtta.

Ställningen är jämn, matchen inte riktigt likaså.

Andra perioden inleds med enorm Oskarshamnspress. Man släpper till flera farliga chanser och skapar inte speciellt mycket. Brattström står dock säker i målet och räddar laget inledningsvis. Oskarshamn fortsätter att styra spelet där Timrå får ett fåtal lägen utan att förvalta dom. Fram tills klockan står på 6.28 då laget kommer fyra mot en och Jonathan Dahlén sprätter in matchens första mål! Oskarshamn fortsätter dock att styra matchen därefter och får även med sig en utvisning efter 8.53 då det är Emil Berglunds tur att sätta sig i utvisningsbåset. Även denna gång klarar sig Timrå utan ett baklängesmål, mycket tack vare en storspelande Victor Brattström i målet. Oavsett så är det fortsatt Oskarshamns match det här. Visar sig även på skottstatistiken som ligger på 4-20. Det resulterar även i ett Oskarshamnsmål efter 12.55. Matchen fortsätter även i samma anda fram till 16.15 då Timrå än en gång får spela powerplay. En chans att ta tillbaka matchen och få slappna av lite. Timrå lyckades inte göra mål men fick lite andrum. Som strax efter att Oskarshamn blivit fulltaligt nästan tar ledningen via Michael Parks. Istället kan Oskarshamn vända och sprätta in ledningsmålet med 11 sekunder kvar av perioden.

Timrå kommer igen och tar över matchen

Perioden hinner knappt börja innan Timrå får spela powerplay. Det är ett powerplay där Timrå kontrollerar och spelar bättre än tidigare perioder. Man skapar en hel del chanser men lyckas inte få in pucken i mål. Timrå fortsätter att kontrollera matchen även efter powerplay. Laget har verkligen ryckt upp sig från tidigare perioder! Timrå fortsätter pusha för mål fram till att man återigen får spela powerplay efter nästan sju minuter. Det tar inte lång tid innan Fabian Zetterlund går på en riktig luring och flippar upp pucken bakom Oskarshamns Rifalk från sidan av målet! Spänningen ökar och båda lagen gör allt för att avgöra matchen. Det är Timrå som är närmast, starkast och piggast på isen. Det är som att lagen har bytt plats från perioderna där Timrå är det spelförande laget som skapar många chanser medan Oskarshamn skapar sina chanser genom kontringar. Inget av lagen lyckas dock att avgöra matchen i ordinarie tid.

Snabbt avgörande
Övertiden hinner knappt starta innan Oskarshamn 19 sekunder in i matchen avgör matchen.