Tre sköna poäng efter fantastisk vändning i Göteborg
Publicerad: 2019-01-05
Efter match
Timrå tog sig an serieledarna Frölunda på bortaplan i Scandinavium och det märktes inte att det var toppen mot botten av tabellen som möttes. Timrå satte Frölunda under rejäl press under stora delar av matchen men hamnade ändå i ett 4-2 underläge i den avslutande perioden. Men ikväll skulle bara alla poängen med hem till Timrå, en magisk minut och tre Timråmål senare så var vändningen ett faktum. 5-4, ett resultat som stod sig matchen ut.

Härlig start av Timrå

Timrå startar matchen piggt och redan efter några minuter får Sebastian Collberg ett fint läge att ge bortalaget ledningen. Ingen utdelning denna gången dock, istället hamnar Collberg i centrum då han någon minut senare skadar sig samtidigt som Frölunda ligger på i Timrås zon. Frölunda utnyttjar det överläge som uppstår då Collberg inte riktigt kan delta i spelet och sätter 1-0 bakom Brattström i Timråmålet. Inte helt rättvist sätt till starten av matchen. Timrå fortsätter att gnugga på och skapar flera heta chanser. Närmast är Johan Persson som i stort sett har öppet mål, men han lyckas inte riktigt nå pucken då den retsamt glider förbi bladet på klubban. Med cirka fem minuter kvar av perioden är det istället Marcus Hardegård som får göra sitt första SHL-mål då han kan lägga in pucken i mål efter en vacker framspelning av Johannes Salmonsson. 1-1, ett resultat som står sig perioden ut.

{!B}

Timrå skapar mest men Frölunda är effektivast

Den andra perioden startar avvaktande och ingen av lagen skapar några riktigt heta chanser under de första tio minuterna. Frölunda har endast ett skott på mål efter halva perioden. Men med cirka elva minuter spelat så kommer det en kavalkad av Timrå chanser där både Vilmos Gallo och Emil Berglund är ytterst nära att ge Timrå ledningen. Därför känns det lite snöpligt när Frölunda sticker upp och tar ledningen genom Jonathan Sigalet. Ledningsmålet skapar dock ingen större panik i Timrå utan man fortsätter att åka mycket skridskor och hittar fler vassa lägen. Drugge är ytterst nära att raka in en retur strax efter Frölundas mål men pucken tar i utsidan av stolpen. Drugge skulle dock få göra mål ikväll. Med fem minuter kvar sätter han 2-2 pucken, precis som för Hardegård var det Drugges första SHL-mål. Även om inte Frölunda skapar så många chanser så är man ruskigt effektiva när lägena uppstår. Med tre minuter kvar vänder Frölunda spelet och efter en retur av Brattström sätter Joel Mustonen 3-2 för hemmalaget.

{!C}

Magisk minut ger tre sköna poäng

Den sista perioden hinner knappt börja innan Frölunda ökar på sin ledning till 4-2. Ett tungt mål då Timrå varit det klart piggare laget under de två första perioderna. Men inte ens ett tvåmålsunderläge kunde stoppa Timrå denna kväll. Det fina spelet från de två inledande perioderna fortsätter och Emil Berglund är först nära att reducera då han styr pucken på mål från nära hål. Ingen mål denna gång men efter 5.46 i den sista perioden kommer en magisk minut för Timrå. Allt börjar med att Johan Persson reducerar till 4-3. 19 sekunder sätter Henrik Törnqvist kvitteringen till 4-4 och den galna minuten avslutas med att Vilmos Gallo frispelas av Ludvig Rensfeldt och snyggt lyfter in en backhand i nättaket. 5-4 till Timrå. Frölunda byter målvakt och drar upp tempot i matchen. Men dom skapar inga rejäla målchanser utan Timrå krigar på och släpper inte in några fler mål ikväll. Man vinner matchen, fullt rättvist, och tar med sig tre sköna poäng hem från Göteborg.

{!E}

Nästa hemmamatch

Första hemmamatchen året 2019 spelas lördagen den 12 januari! Då gästar Skellefteå AIK NHK Arena. Nu fortsätter vi att kämpa tillsammans i SHL! Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu