Publicerad: 2022-09-24
Herr
Med en bra start på årets säsong åkte laget ner till Småland för att ta tredje raka vinsten - Istället blev det en kalldusch direkt på nedsläpp.

Kalldusch

Matchen hinner knappt börja innan kvällens första mål kommer. Manuel Ågren skickar iväg ett skott från blålinjen som Joel Kellman förbi Jacob Johansson. Växjö får även momentum efter målet och pressar på för ytterligare ett i långa stunder. Timrå IK får tag på pucken och skapar lite också men inte alls på samma sätt. Detta ska även leda till ytterligare ett Växjömål. Joachim Blichfeld skickar in Växjös andra mål för kvällen med ett skott från avstånd.

Och det var inte nog tyvärr. Knappt minuten senare blev det dags för matchens första utvisning. Jeremy Boyce åker på en interference som tyvärr ska bli kostsam. Växjö skapar ett rejält tryck i sitt numerära överläge och efter strax över minuten spelat orkar inte försvaret längre. Lukas Bengtsson dundrar in kvällens tredje mål från ena kanten.

Timrå har svårt att hålla i pucken och skapa chanser under hela perioden. Växjö är konstant något nummer större vilket innebär att man också får sätta sig i pausvilan med tre mål mot noll.

Utvisning, utvisning och utvisning

Vi får se en mycket piggare start av Timrå i den andra perioden! Man nästan dominerar inledningen av perioden men man behöver mål för att börja klättringen av uppförsbacken från första perioden. Trots många bra målchanser så rasslar det inte i växjömålet. Istället avslutas Timrås bra spel av att man får spela i numerärt underläge igen.

Anton Lander får åka och sätta sig i utvisningsbåset efter en boarding. Man inleder det numerära underläget starkt och håller ute Växjö från några bra chanser. Men situationen ska komma att förvärras. Erik Walli Walterholm åker ut för en målvatsinterference med strax över minuten kvar av föregående utvisning. Timrå håller emot i en minut men till slut blir det för mycket. Växjö gör 4-0 med två man mer på planen.

Matchen blir något ryckig härifrån. Många utvisningar åt båda hållen, där vi får se både powerplay och boxplay men Tim Erixon åker på en fem minuters utvisning (ej matchstraff). Det numerära underläget inleds i fyra mot tre då lagen stunden innan åkte på en varsin efter gruff. Det är fem intensiva minuter där Växjö ligger på rejält men med ett gediget försvarsspel från Timrå håller tillbaka Växjö från att göra mål.

Spelmässigt är det en helt klart förbättra period men många utvisningar stör spelet.

Tung kväll

Timrå inleder även denna period med ett tungt tryck mot Växjömålet men efter några minuters spel så drabbas laget av ytterligare en utvisning och får se sig i försvarsställning igen. Anton Lander som får sätta sig på grund av en tripping. Trots ett tungt tryck från Växjö under deras powerplay så klarar vi av utvisning relativt enkelt.

Därefter blir det ett ganska avslaget läge där inget lag riktigt skapar något riktigt bra i långa stunder. Men mot slutet av matchen ska vi få en chans att piffa till siffrorna något. Växjös Hardy Häman Aktell får sätta sig på botbänken i två minuter. Timrå har dock svårt att skapa en slutforcering i matchen och lyckas inte hitta nätet i det numerära överläget eller dom få efterkommande sekunderna innan matchen är över. Man kan konstatera att detta inte var vår kväll.

Nästa hemmamatch

På torsdag, 29 september, tar vi emot Nubbens HV71 hemma i NHC Arena! Säkra din plats redan idag på tik.ebiljett.nu

Två dagar senare hissar vi Bert-Olas tröja i NHC Arenas tak inför matchen mot Färjestad BK! Detta vill du inte missa! Biljetter till denna match hittar du här