Nya Västra stå
Publicerad: 2018-05-18
Västra stå
Timrå IK går tillsammans med våra supportrar in i en ny era i höst. Det vankas SHL-hockey igen efter en fem års lång sejour i HockeyAllsvenskan. Med det innebär det en hel del förändringar och nyheter. Inför Timrå IK:s återkomst till SHL görs två förändringar på Västra stå. Säsongskortspriset sänks och hela kortsidan blir enbart för hemmasupportrar.

Säsongen 17/18 slutade med en kvalbragd som går till historien. Efter fem år med hårt och målmedvetet arbete tog sig Timrå IK tillbaka till SHL efter att ha avslutat direktkvalet med tre raka vinster. Rödvita hjältar finns på alla nivåer i form av ledare, spelare och supportrar. På läktaren har trycket aldrig varit bättre och likaså på Västra stå som fortsätter sin utvecklingen. Trots spel på en högre nivå väljer vi att sänka säsongskortspriset för vuxna till 1 928 kr, där även eventuella kval- eller slutspelsmatcher ingår. Det exakta priset är valt som en hyllande referens till årtalet för Timrå IK:s grundande.

- Den vackraste siffra det kunde bli, säger Mattias Pettersson.

Den andra större förändringen är att sektionen för bortasupportrar flyttas från hörnet av Västra stå till en ny sektion längst upp i ena hörnet på östra kortsidan. En flytt av bortastå har länge varit ett önskemål från supporterhåll och inför säsongen blir flytten en verklighet. Flytten innebär att hemmasupportrar framöver kommer att kunna ta plats längs hela den västra kortsidan.

- Det är bra för ramsorna, vi har hela läktaren att växa ut över och vi kan anordna tifon över hela läktaren, säger Mattias Pettersson.

Timrå IK hoppas att förändringarna ska bidra till en fortsatt positiv utveckling:

- Klacken är en oerhört viktig del av Timrå IK. Vårt mål är att sälja fler och fler säsongskort på Västra stå och att det ska bidra till utvecklingen av en ännu starkare läktarkultur och en ännu bättre klack, säger Niklas Dernebo, Timrå IK:s vice ordförande.

{!B}

Med Timrå IK:s godkännande har det även tagits fram en ny logotyp för Västra stå. Logotypen kommer att användas av Västra stå i sina kanaler samt även av Timrå IK i sin kommunikation om Västra stå. Logotypen kommer även att pryda säsongskorten på Västra stå.

- Tack till Björn Freed för framtagandet, säger Lars Källgren, involverad i utvecklingen av Västra stå.

Nu satsar vi på en härlig vinter tillsammans och ser fram emot att se Västra stå fylld med sjungades supportrar under hela säsongen!

Boka ditt säsongskort här.

Säljer vi 500 säsongskort på Västra stå så skänker även Timrå IK 100.000 kr till Timrå IK Supporterklubbs resekassa. Läs mer om det här

Logotypen är en modifikation på Timrå IKs klubbmärke vilket innebär att Timrå IK äger rättigheterna till logotypen.

{!C}

David Åberg