Straffvinst i sista hemmamatchen

12 mars 2017 19:25

Sista matchen på hemmaplan. En match som inte gällde något för något av lagen. Då avgjorde Jonathan Dahlén på straffar.


Hållanders första poäng

Så var det dags för sista hemmamatchen för säsongen. Timrå mötte Almtuna i en match som inte gällde någonting för något av lagen. Men det stoppade dem inte från att spela med bra fart och utmana mot mål. Däremot passades pucken runt mer inom lagen än att man tog skott på mål. Timrå var snäppet vassare och hade en del chanser att göra matchens första mål på.
Anton Wedin hade ett skott som gick bara centimeter utanför, för att lite senare vara helt fri med målvakten i slottet. Men pucken gick inte in i mål då heller. Jonathan Dahlén dundrade av ett skott längs isen från blålinjen som styrdes undan.
Ja, så såg det ut tills Johan Johnsson prickade nätet med en backhand, assisterad av Filip Hållander. Hans första poäng i A-laget och Hockeyallsvenskan.
Skotten i perioden stannade till slut på 7-7.

Kvitterat

Timrå fick börja perioden med en minuts powerplay som blev över från den första perioden. Och Almtuna hann inte mer än bli fulltaliga innan de drog på sig en utvisning igen. Timrå utnyttjade inte det numerära överläget till fullo, utan fick endast iväg ett par spridda avslut i riktning mot mål.
Bakåt så fick Marcus Hardegård stå för en fin räddning när han stoppade pucken på mållinjen efter ett lurigt skott från sidan om målet. Men Almtuna kunde kvittera matchen lite senare istället. Ludwig Blomstrand drog iväg ett rappt skott från slottet som gick in bakom Johan Mattsson i målet.
Skotten i perioden blev 14-9 i Timråfavör.

Tredje perioden

Den sista perioden bjöd på lite mer spänning än de föregående två. Första tio hände det dock inte mycket. Spelet böljade fram och tillbaka utan några avslut att hurra över. Så med 14.25 på matchuret händet det något. Gästande Almtuna tog ledningen. En snabb spelvändning ledde till att William Quist kunde pricka in 1-2 bakom Mattsson.
Men skam den som ger sig. Med dryga två minuter kvar av matchen skickade Wilhelm Westlund iväg ett skott som tog på Andreas Stene och in i målet. Kvitterat och matchen gick till förlängning. I förlängningen hände ingenting så det blev ett avgörande på straffar.

Dahlén straffvinnare

Almtuna: Erik Santesson gjorde en dragning åt höger och lade pucken utanför mål.
Timrå: Sebastian Lauritzen gjorde en dragning åt vänster och sköt på benskydden.
Almtuna: William Quist fintade men sköt på Mattssons besnkydd.
Timrå: Jonathan Dahlén tog skott - under klubbarmen och in i mål.
Almtuna: Daniel Ljunggren sköt en backhand högt över mål.
Vinst 3-2 i sist hemmamatchen.

Nästa match

Timrå åker på tisdag ner till Malmö för säsongens sista match. IK Pantern står för motståndet och matchen startar klockan 19.00.

JSM

För de som är intresserade av att se mer hockey i NHK Arena drar nu JSM igång för Timrås J20-lag. På fredag 17/3 spelar Timrå sin första hemmamatch med start klockan 19.00. Kom och se framtida A-lagsspelare och talangerna som redan nått dit i jakten på JSM-guldet!