Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt

"Klä er i rött imorgon"

1 april 2022 14:57
Intervju

Imorgon tar vi emot Djurgården hemma i NHC Arena för den fjärde matchen, en match där vi kan avgöra kvalserien. Inför den matchen passade vi på att träffa Sebastian Norlander, styrelsesuppleant i Timrå IK Supporterklubb som har en uppmaning till er alla: Klä er i röda tröjor imorgon!


Först och främst Sebastian, vad har du för roll i Timrå IK Supporterklubb och på matcherna?
- Hej David, Timrå IK och alla dessa som stöttar klubben. Kul att jag får vara med. Jag sitter för närvarande i Timrå IK Supporterklubb som styrelsesuppleant och är även klackledare på Timrås hemmamatcher denna säsong. Vissa har även sett mig som trummis men jag trivs bättre som klackledare.

Vi har haft ett enormt bra stöd i båda matcherna på Hovet och du har varit med på båda resorna. Hur har det känts att vara på plats?
- Det stämmer, jag har varit på båda bortamatcherna än så länge och det har känts fantastiskt. Första matchen var som mest nervig, vi kommer ner till Stockholm med en bortaplansfördel och känner att momentumet ligger hos dem, men Timrå och vi supportrar lyckades tysta ner Stockholm direkt vilket jag tror var viktigt för denna matchserie. Varje bortamatch vi haft, har det känts som om vi har haft hemmamatcher så det känns fint.

Hur är stämningen bland supportrarna?
- Det har ju varit lite bergochdalbana under säsongen, men trots allt så har vi tänkt att vi ska göra vårt yttersta så kommer spelarna också att göra det. Enligt mig så ligger pressen som mest på djurgården och det har vi dragit nytta av på planen och på läktaren. I sista perioden i match 3, då var jag riktigt nervös för en kvittering, men vi redde ut stormen.

Imorgon är det som sagt dags hemma i NHC Arena igen och som det ser ut nu så blir det knökfullt i NHC Arena. Hur kommer stämningen att vara tror du?
- Stämningen kommer att vara väldigt god och storpublik som du säger förväntas att komma vilket vi är jätteglad över. Känns lite nu som vi kan släppa ner axlarna lite grann även fast det är långt i från över, och bara ösa på från läktarhåll, hoppas i alla fall på det. Jag tycker att NHC och vi Timråsupportar får för lite medialt flöde, vi vet att när vi är bra på läktaren så är vi en av Sveriges bästa klackar och har en kultur som fortsätter att leva, så hoppas att vi kan uppnå detta imorgon.

Har ni något tifo planerat?
- Tifo är planerat, men den frågan måste jag hänvisa till Timrås Tifogrupp som gör ett enormt bra jobb. Det lägger tid ideellt på att göra tifo, samla in pengar samt presentera detta på egen hand. All heder till dessa individer. Själv kan jag inte ens rita ett rakt streck och måla en gubbe, så jag skulle vara helt undermålig till deras jobb.

Har du någon uppmaning till alla 5880 personer som kommer att vara på plats? Hur kan dessa hjälpa till att lyfta taket och ge grabbarna på isen dom absolut bästa förutsättningarna för att säkra kontraktet imorgon?
- Ja vi från supporterklubben har en uppmaning till alla som kommer till arenan men framförallt västra stå, klä er i röda tröjor så vi kan likna en röd vägg på västra stå, men även hela arenan. Vare sig det är en matchtröja, röd hoodtröja eller annat som är rött! Imorgon får vi ladan att lyfta och ett nytt decibelrekord ska sättas!