JSM: Modos power play avgjorde första kvartsfinalen

22 mars 2017 21:31

Inför makalösa 3750 åskådare lyckades Modo vända och vinna den första kvartsfinalen i bäst av tre.


Det blev som väntat en jämn och tajt första kvartsfinal. Inget av lagen hade vid någon del av matchen något klart grepp om den andre.

Båda lagen var proppfulla av spelare som fått testa på spel i Hockeyallsvenskan och flera som varit helt ordinarie.

I slutändan var det Modos A-lagsspelare som lyckades bäst då de låg bakom samtliga tre mål och samtliga tre mål kom dessutom i power play.

Det var kanske den största skillnaden mellan lagen då Timrå, trots att man i stort sett har A-lagets power play på isen, inte lyckades förvalta något av sina fyra power play.

Timrå hade 2-1 inför den tredje perioden och såg ut att gå mot seger men två raka Timrå-utvisningar ledde till två raka Modomål. Noterbart att A-lagstrion Oskar Stål Lyrenäs, Jesper Lindgren och Tim Wahlgren hade poäng på alla tre målen.

Timrå pressade hårt i sex mot fem och hade flera bra chanser att kvittera men Modos målvakt, Isak Wallin, var suverän matchen igenom.

Nu vänder serien till Örnsköldsvik där först match 2 spelas på fredag och blir det en match 3 spelas den på lördag, också den i Örnsköldsvik. Matcherna sänds på livearenahockey.se

Timrå behöver alltså vinna två raka bortamatcher för att gå vidare. Timrå får ta med sig att man under seriespelet har full pott på Modo i Örnsköldsvik den här säsongen.

Highlights:

Matchfakta:

Timrå IK - Modo Hockey 2 - 3
Mål: 0-1 Oskar Stål Lyrenäs (Jesper Lindgren, Tim Wahlgren) 11:01
1-1 Anton Kalte (Sebastian Kaijser) 14:58
2-1 Marcus Hardegård (Jens Lööke) 24:05
2-2 Oskar Stål Lyrenäs (Jesper Lindgren, Tim Wahlgren) 50:37
2-3 Jesper Lindgren (Oskar Stål Lyrenäs, Tim Wahlgren) 55:25
Skott: 36 - 25
Målvakt (TIK): Victor Brattström 88%
Domare: Nicklas Dyrén
Publik: 3750