Tidigare Timråit fällde avgörande i dagens förlust mot Mora
Publicerad: 2020-01-15
Matchrapport
Två formstarka lag kom till dagens match och ville förlänga sina segersviter. Det var dagens hemmalag som drog dagens längsta stråt efter att Timrå åkt på dubbla 3-mot-5 spel efter abuse of officials. Sen är familjen värst när man kollar bakåt på denna matchen, då det var den tidigare Timråiten Johan Persson som avgjorde matchen med sina två mål.

Mållös första period med mycket böljande spel och fina målvaktsaktioner

Timrå öppnar matchen bäst och tar sig omgående ner i Moras zon där förstakedjan spelar runt bekvämt. Första läget tillskrivs Jonathan Dahlén när han hugger på en studsande retur, men får inte riktigt träff på pucken. Mora känner dock lugnet och arbetar sig in i matchen. Man biter också fast pucken, där man sätter Ohre på prov efter drygt 3 minuter med ett skott han först plockar, och sedan är snabb i sidled på returen. Timrå ställer om efter detta och etablerar ett anfall där Nielsen avslutar från backposition, pucken ser ut att styras framför Lindbom i Moras mål och går retsamt precis utanför stolpen bredvid den överspelade målvakten. Det är fortsatt Timrå efter detta och periodens hittills bästa chans får nyförvärvet Walli Walterholm som mycket fint frispelas precis framför Lindbom av Dahlén bakom ryggen och kassen, och snärtar till pucken men den vill inte in. Mora vill inte vara sämre anfallet efter och Timrå räddas endast tack vare Ohre då en identisk chans som Walterholms läge skapas, men Timråkeepern är snabbt med och styr undan direktskottet. Timrå har dock fortsatt anfallsinitiativet och matchidentiteten börjar likna att Timrå står för de längre anfallen med hög forecheck medan Mora går mer på kontringar. Just denna utveckling ger också bra lägen för båda lag, och när Timrås backskott fastnar på täckande back går Mora på en 3 mot 2 kontring som Ohre återigen får göra en bra räddning på.

Det ter sig som så att Mora inte nöjer sig med att kontra och börjar gå på mer tyngdmässigt uppbyggda anfall när vi kliver över periodens mitt. Man snurrar också runt bra och Timrå hamnar lite i bakhasorna på Moraspelarna som får en sekvens på någon minut där de sätter stor press på Timrås defensiv. Ohre ser ändå oförskämt stabil ut så långt och motar allt han ställs emot. Timrå lyckas bölja ut spelet och när 6 minuter återstår av perioden har det varit ett par odramatiska minuter där pucken dumpas i offensiv zon och spelare som inte kan få fast den. Det är dock snabba vändningar i hockey och ett liknande anfall som nyss beskrevs lyckas Timrå snabbt spela upp pucken till Albin Lundin som kommer helt fri med Lindbom i målet, men han åks ikapp och blir uppvaktad precis i dragningen så det blir en tämligen lätt räddning för Moramålisen. Lagen har bra koll på varandra, och även om perioden är relativt underhållande på grund av farten så innehåller den få lägen av den vassaste kalibern. Mora kommer in i en sekvens som vi såg i periodens mitt där de tröttar ut Timrå och snurrar pucken offensivt med hög fart. Det gör också så Timrå måste ta til fulknep för att hindra baklängesmål och Morten Madsen åker på en utvisning när 4 minuter återstår. Powerplayet från hemmalaget har mer att önska och Timrås box jobbar väldigt bra. Det blir till och med så svårt för Mora att de är tvungna att ta till liknande fulknep när Timrå går på en omställning med en man mindre och Lindholm hakas upp när han stormar fram. Det återstår ett par sekunder av Madsens utvisning så spel 4 mot 4 innan Timrå får spela powerplay. Timrå kommer bra in i zon när de är en man mer men passningsspelet är lite långsamt och de hittar inte ytorna som krävs för att göra mål. Mora gör dock ett stort misstag när 11 sekunder återstår av utvisningen och en rensning från egen zon går ut i skyddsnätet och således 5 mot 3 spel för Timrå. Tvåmansöverläget blir det inte mycket av då för lite tid återstod, och Mora kontrollerar kvarvarande sekunder av perioden med så att den slutar 0-0.

{!A}

"Släkten är värst" men ändå fortsatt lika läge inför tredje

Det var ett Mora som kom ut till den andra perioden med intensitet och vilja, medans Timrå inte riktigt kom in i perioden om man kollar till spelet. Mora skulle också ta ledningen tidigt i den andra och det skulle komma från den tidigare Timråspelaren Johan Persson som i den tredje minuten blev elegant framspelad av Daniel Ljunggren och helt otagbart för en annars storspelande Adam Ohre.

Sebastian Hartmann skulle sedermera också tvingas lämna matchen efter att ha oturligt åkt in i sargen. Men Timrå visar att man är effektiva när man kommer i farliga lägen. När Morten Madsen bryter en passning och går på offensivt äventyr kommer också kvitteringen. Emil Berglund håller bredd som ett extra alternativ men Madsen drar på ett stenhårt slagskott och hittar en lucka på Moramålvakten.

Mora håller ändå efter Timråkvitteringen i taktpinnen i mittperioden och kommer till ett antal farliga lägen men som tidigare benämt så har Timrå en storspelande Adam Ohre längst bak som håller siffrorna nere. Med två och en halv minut kvar av perioden så får Timrå dubbla utvisningar i samma veva och 5-mot-3 väntade, Timrå lyckas spela av tiden och håller alltså 1-1 in till periodpausen.

Tunga abuse of official utvisningar för Timrå gav till slut bet för Mora

Ytterligare en period där Mora kommer ut som det starkare laget och tittar man halvvägs in så har Mora 10-0 i skott på mål vilket visar ett tydligt spelövertag för hemmalaget. Timrå kommer inte till i spelet och när vi ytterligare en gång åker på 5-mot-3 spel efter ytterligare en abuse of officials så kommer också Moras ledningsmål. Återigen så är det Johan Persson som håller sig framme efter 20 sekunder in i utvisningarna. Med ett dragskott upp i krysset så kan inte Timrås bästa spelare i matchen Adam Ohre göra något för att hålla borta pucken från nätmaskorna.

Mora håller Timrå längst med sargen när och får på så sätt inga direkt farliga möjligheter ner mot egen målvakt. När Timrå gör ett sista försök genom att ta ut målvakt så kommer då den sista spiken i kistan från Mora. Då Daniel Ljunggren sätter pucken i tomt mål med 30 sekunder kvar.

Nu laddar vi om batterierna och kommer tillbaka starkt på fredag då Björklöven står för motståndet på bortais. Vi påminner också om nästa hemmamatch som är gratismatchen mot Kristianstad den 22:a januari. Gå in och säkra dina biljetter på https://tik.ebiljett.nu/