Bonuspoäng till Timrå efter sekunddrama!
Publicerad: 2018-12-26
Efter match
Det var en spännande match med otrolig publik i arenan ikväll vi fick se. Timrå inledde matchen starkt med en riktigt bra förstaperiod och ledning. Men efter en tyngre andraperiod och inledning av den tredje perioden såg det länge mörkt ut. Men med bara hundradelar kvar av perioden kvitterar Timrå och gör sedan samma sak i förlängningen - Avgör med bara någon sekund kvar av matchen!

Otroligt stark förstaperiod

Matchen hinner knappt ens börja innan Anton Wedin bryter sig iväg med pucken och slänger in den bakom David Rautio i Brynäsmålet. Därefter tar Timrå kommandot över matchen. Man skapar chanser och får även någon chans emot oss men överlag är det mer Timrå än Brynäs.

Efter cirka halva perioden åker Marcus Hardegård ut för en fasthållning på Ludvig Nilsson som även åker ut för en diving efter att domaren tycker att spelaren förstärkt för mycket. Domaren kvittar utvisningarna så det blir fortsatt fem mot fem-spel. Det är fortsatt mer Timrå än Brynäs i det efterföljande spelet och fortsättningsvis är Timrå bara centimeter från att utöka till 2-0. Men icke.

Lagom till att utvisningarna är över så byter vi ut Hardegård mot Printz i utvisningsbåset efter att Printz dragit ner en Brynässpelare som bröt sig in och nästan blev fri mot Brattström i målet. Matchens första boxplay är att vänta och trots att Brynäs skapar en del chanser så spelar Timrå otroligt stabilt och kan gång på gång skicka iväg pucken ur egen zon. Brynäs går bet på sitt powerplay.

Mot slutet av perioden är Wedin ytterst nära att fånga upp en frilägespuck men pucken studsar konstigt. Direkt därpå är dock Rensfeldt framme och försöker trycka in pucken. Istället blir det gruffigt i målgården och det slutar med att en brynässpelare får sätta sig i utvisningsbåset med 30 sekunder kvar av perioden. Det är 30 sekunder som Timrå återigen skapar riktigt riktigt bra chanser för en utökning. Men lagen går till periodvila med 1-0 på tavlan. {!B}

Tung andraperiod

Timrå inleder som bekant perioden i powerplay men lyckas inte riktigt få till spelet och Brynäs kan döda utvisningen utan några större problem. Timrå fortsätter därefter att ha det tyngre än den första perioden. Stundtals cementerar sig Brynäs i Timrås zon men efter fem spelade minuter så får vi lite andrum när Ryan Gundersson får åka och sätta sig u utvisningsbåset.

Det blir skralt med chanser i powerplayspelet men Timrå får i alla fall andas ut en stund. Brynäs fortsätter dock att ligga på för en kvittering direkt därpå och efter nästan 14 spelade minutrar orkar inte Timrå hålla emot längre. Brynäs Emil Forslund fångar upp pucken och drar till den rejält upp i krysset.

Timrå ligger i brygga men håller emot den fortsatta anstormningen av Brynäs. Brattström, trots ett mål i baken, ser säker ut i kassen och gör även en akrobaträddning som kan liknas med gamla 80-talets målvaktsräddningar.

Perioden rinner iväg och när lagen går ut till pausvila står det 1-1 på tavlan. {!C}

Hundradelsdrama

Det är två vinstsugna lag som kliver ut på isen till den tredje perioden och det är två lag som skapar otroliga målchanser. Nästan hela den första halvan av perioden är ett ställningskrig där målvakterna i båda lagen får kämpa. Men tyvärr är det Brattström som får kapitulera efter nio minuter. Brynäs Emil Forslund gör sitt andra mål för kvällen.

En minut senare får Timrå chansen att komma igen. Man får spela powerplay efter att Joachim Rhodin åkt ut i utvisningsbåset. Det blir två hektiska minuter där Timrå totalt cementerat sig i offensiv zon och har både en två och tre riktigt bra målchanser men David Rautio i Brynäsmålet håller tätt under deras numerära underläge.

Efter att Brynäs blivit fulltaliga så fortsätter Timrå att ligga på för ett kvitteringsmål och ack så nära man är flera gånger! Med sex minuter kvar av perioden skjuter Timrå ett stenhårt skott på insidan ribban.

Timrå håller pucken i sin ägo i flera minuter mot slutet och pressar på för fullt för en kvittering. Man plockar målvakten och med 3.7 sekunder kvar är det tekning i offensiv zon. Det ser mörkt ut men Johannes Kinnvall skickar in en puck mot David Rautio som slinker in med 0.8 sekunder kvar av perioden och vi går mot en förlängning!

Sekunddrama i förlängningen!

I förlängningen tar Timrå kommandot direkt. Man håller pucken större delen av övertiden och är även ytterst nära på att göra ett par mål. Framförallt när Jeremy Boyce bryter sig in på mål och snyggt försöker lirka in den. Men en krock framför mål och en Rautio som räddar blir det inget mål.

Men med bara sekunder kvar av matchen får vi tekning i offensiv zon och VI GÖR DET IGEN! Med en sekund kvar av matchen trycker Palmberg in segermålet och bonuspoängen stannar i Timrå!

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas söndagen den 30 december. Årets sista match i NHK Arena! Linköping står som motståndare och vi vill ha ditt stöd en sista gång året 2018! Köp din biljett till matchen på tik.ebiljett.nu