Dahlén avgjorde i förlängningen
Publicerad: 2017-10-27

Det var toppen mot botten i fredagsmatchen mellan Timrå och Troja-Ljungby. Och även om det satt långt inne var det serieledarna som kunde räkna hem segern.

De unga visar vägen för Timrå

Det är också hemmalaget, tillika serieledarna, Timrå som imponerar mest i matchinledningen. Med farliga inspel framför mål är det kedjan med Jonathan Dahlén, Filip Hållander och Jacob Olofsson som är mest tongivande. Efter ungefär sju minuter utvisas Didrik Strömberg och Timrå får spela boxplay. Gästerna Troja-Ljungby gör det bra i numerärt överläge och sätter hård press mot Timråmålet. Trots det blir det inget mål och Timrå kan ta tillbaka greppet om matchen direkt när de blir fulltaliga. Matchen jämnar sedan ut sig en aning och Troja-Ljungby kommer till några chanser även om Timrås offensiv är snäppet vassare. Det resulterar också i chanser men bortalagets målvakt står pall och motar bort allt i den första perioden som därför slutar 0–0.

Troja får matchstraff

Timrå går ut starkt i den andra perioden och radar upp lägen av dignitet. Troja-Ljungby svarar upp med en hög forecheck som gör det något svårare för Timrå att fortsätta skapa chanser. Efter drygt åtta minuter får Timrå spela powerplay för första gången i matchen. Hemmalaget har svårt att få till spelet i numerärt underläge och Troja-Lyngby kan rensa flera gånger. Det numerära överläget blir resultatlöst. När halva matchen är spelat får Erik Karlsson en tackling mot huvudet. Det leder till ett matchstraff för Troja-Ljungby och fem minuter i powerplay för Timrå. De inleder sitt numerära överläge trevande och bortalaget kan lätt rensa ut pucken. Trots fem minuter i spel 5 mot 4 lyckas inte Timrå göra mål. Chanserna uteblir och 0–0 står sig.

Mållöst i tredje trots fortsatt hemmaövertag

Den tredje perioden inleds jämnare än de tidigare två. Med tre minuter spelade har båda lagen bjudit på varsin god chans. 6.32 in i perioden får Troja-Ljungby ytterligare en utvisning. Timrå har, precis som tidigare i matchen svårt att få till spelet i powerplay och även den här gången håller Troja undan. Strax efter att bortalaget har blivit fulltaligt får Timrå en fantastisk chans men en makalös räddning stoppar möjligheten till Timråledning. Hemmalaget tar sedan över matchen mer och mer och känslan är att det ligger ett mål i luften. Troja-Ljungby jobbar sig in i matchen mot slutet av den tredje perioden.

Dahlén avgör

Det var inte mycket hockey vi hann se i förlängningen innan Jonathan Dahlén ryckte sig loss från Trojaförsvaret och sköt in matchens enda mål. Timrå avgick alltså med segern mot Troja-Ljungby.