• Huvudsponsorer

Fredag Fre 19 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Tisdag Tis 30 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Torsdag Tor 3 Augusti Aug
Fredag Fre 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 17 Augusti Aug
Onsdag Ons 30 Augusti Aug
Fredag Fre 1 September Sep
Lördag Lör 2 September Sep
Fredag Fre 8 September Sep
Torsdag Tor 14 September Sep
Tisdag Tis 14 Augusti Aug
Lördag Lör 18 Augusti Aug
Söndag Sön 19 Augusti Aug
Onsdag Ons 22 Augusti Aug
Torsdag Tor 30 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Lördag Lör 1 September Sep
Onsdag Ons 5 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep

Timrå IK fortfarande starka serieledare

10 november 2017 21:02

Det var en spelstark kamp mellan unga talanger med ett stort självförtroende och erfarna hockeyspelare med vinst i sikte. Men vinnande ur striden klev seriens bästa spelare, Jonathan Dahlén tillsammans med sitt Timrå IK.


Tingsryd spräcker nollan

Brattström är återigen placerad i kassen. Galló är en stark spelare som gärna forecheckar högt i offensiv zon. Det är en kamp mellan ett Timrå med stort självförtroende och ett krigande Tingsryd. Timrå vinner tekning av Wedin i offensiv och det gers chans på chans. Men nära skjuter ingen hare. Galló avlossar skott ifrån slottet men Tingsryds Ljunggren täcker. Första utvisningen drabbar Tingsryd efter en tripping på Kaijser. Nu ska Timrå IK spela powerplay. Förra matchen lagen i mellan gjorde Tingsryd mål i boxplay på Timrå. Forslund visar på snabbhet när Tingsryd får tag i pucken från Timrå. Ingen utdelning för Timrå i powerplay. Timrå får en tre mot en situation men Ljunggren täcker. Tekning i offensiv zon. Galló, Strömberg, Enqvist gör en stark insats framför kassen. Laz fick ett öppet skott framför Timrås kasse. Brattström täcker. Wedin skjuter ett skott som ser ut att gå på stolpen, men domaren väljer att ringa. Inget mål. Timrå får en utvisning för hooking och ska spela boxplay. Tingsryd tar saken i egna händer och tar ledning genom Forslund. Tingsryd pressar högt men Enock visar på bra skridskoåkning och avlossar ett bra skott mot mål. Vi går till periodvila med en ledning för Tingsryd 0-1.

Rätt man vid rätt tillfälle

Det går 30 sekunder in i period två så åker Tingsryd på en Holding the stick och Timrå ska spela powerplay igen. Karlsson bjuder på en riktigt åkning tillsammans med Dahlén men Ljunggren håller tätt. Det är ett bra tempo från båda lagen som bjuder på god skridskokontroll samt mjuka handleder. En jämn kamp som slits mellan unga talanger och erfarna hockeyspelare. Karlsson provar skott och Kaijser tar retur men missar kasse. Det vänder snabbt och Tingsryd försöker sig på Timrås kasse, men vid ett skottförsök så döms Brattström för Tripping och Timrå ska spela boxplay, Timrå har seriens bästa boxplay. Men när det återstår 24 sekunder så slår Wedin på Tingsrydspelares handskar och det blir 5 mot 3 spel. Timrå avverkar boxplay smärtfritt och vi är tillbaka i 5 mot 5. Men med rätt kille vid rätt tillfälle så sätter Dahlén in pucken utan tveksamheter. Det står 1-1 på tavlan. Tingsryd ligger näst sist i tekningsstatistiken vilket dom gjort sedan dom gick upp för två år sedan. Som vanligt går de snabbt i hockey och Tingsryd avlossar mot Timrås kasse, Brattström har svårt att veta vart pucken är. Men inget mål. Brattström ställt mot väggen ett par gånger. Men vilken uppvisning. Det blir en riktig uppåkning där Timrå tar en viktig ledning. Wedin, Westin och Dahlén är inblandad men Westin tilldelas målet och det blir hans första för säsongen. Det skiner 2-1 på tavlan. Vi går till periodvila.

Timrå valde vinst

Det blir en snabb start där det ges målchanser för båda lagen. Efter en minut in i matchen så åker Brattström in i eget mål genom Tingsryds spelare som också fastnar. Det syns att de finns känslor på planen , vilket det ofta kommer i tredje perioden när det ska avgöras. Laz får öppen yta en stund, passning till Norbe som skjuter i ramen vid Brattström. Det kommer flera öppna lägen för Tingsryd i Timrås defensiv. Men istället kommer Wedin och provar köksvägen. Tingsryd får hålla hårt i försvaret. Ljunggren tappar pucken och Wedin är där på returen men Tingsryds spelare slår ner klubban vid tillfälle och pucken lämnar slottet. Timrå spelar tight i defensiven även om Tingsryd sätter press. Det blir ett slarvigt spel från Tingsryd när dom försöker ta sig in i Timrås zon. Dom etablerar sig under en sekvens där de inte delas ut några målchanser. Matchen rullar på med ett visst tempo. Timrås målbur lämnar position när en spelare från Tingsryd landar bakom Brattström. Det blir två Slashing utvisningar, 4 mot 4 spel när klockan slår 14:23. Men klockan hinner bara bli 15:48 så åker Laz ut för Boarding. Vilket Timrå använder till sin förde och seriens bästa spelare Dahlén sätter 3-1 till sitt Timrå IK. Men det vänder snabbt. 55 sekunder efteråt kvitterar Tingsryd 3-1. Nu begär Tingsryd Time-out. Det är två minuter kvar av perioden. Tingsryd drar målvakten när klockan slår 19:13. Men efter en fantastisk insats från Timrå så går dom ut som segrare.