Svenska Spel

Timrå IK

Starka insatser av Timrås landslagsjuniorer

Publicerad: 2017-02-12 14:36

Timrås Jacob Olofsson och Filip Hållander gjorde bra resultat i veckans landslagspel, både som lag och individuellt.

Jacob Olofsson spelade som underårig i U18-turneringen hemma i Sundsvall. Sveriges U18 vann de tre första matcherna men föll snöpligt i en högdramatisk final där USA kvitterade med tre sekunder kvar och vann efter sex straffomgångar.

Olofsson centrade Sveriges andrakedja hela turneringen och fick speltid i både power play och box play. I den första matchen i onsdags, på sin 17:e födelsedag, stod han för ett mål och en assist och fick välförtjänt pris som matchens bästa spelare. Det förblev de poäng han gjorde i turneringen.

Filip Hållander var assisterande kapten för U17-landslaget som spelade en femnationersturnering i Tjeckien. Han var också en av Sveriges bästa spelare i turneringen. Sverige vann tre av de fyra matcherna och började med att slå USA med 3-2. Enda förlusten kom mot Ryssland med 0-6.

Hållander gjorde två mål när Tjeckien besegrades med 4-3 efter straffar. I dag när även Finland besegrades med 4-3 så hade Hållander ett mål och en assist. Totalt gör han tre mål och en assist på de fyra matcherna.

I övrigt så spelade de tidigare Timrålånen Timothy Liljegren (Rögle) och Jesper Boqvist (Brynäs) huvudroller i U18- respektive U19-landslaget i veckan.

 
Jimmy Hamrin
skribent
[email protected]
 

Copyright © 2016-2018 Timrå IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB