Hardegård avgjorde mot Vita Hästen
Publicerad: 2017-11-01

Dödläge i den tredje perioden. Då klev Marcus Hardegård fram och gjorde 2-1 med ett stenhårt skott, ett resultat som stod sig matchen ut.

Boyce-Rotevall spräcker nollan

Timrå inleder med ett bra passningsspel och kommer tidigt till några skapliga chanser. Målet kommer däremot nästan som från ingenstans när Jeremy-Boyce Rotevall lägger pucken på mål. Hemmamålvakten tappar in puken i målet och Timråledningen är ett faktum. Efter målet har båda lagen svårt att ta initiaivet i matchen och det skapas inte mycket mer än några ströchanser. Efter 13 spelade minuter utvisas Hugo Enock för puck. Vita Hästen, erkänt skickliga i powerplay, utnyttjar möjligheten på bästa vis och skjuter in kvitteringen. Hemmalaget har arbetat sig in i matchen som blir alltmer underhållande och jämn varmed tiden lider. Timrå är fortsatt det hetaste laget och de lyckas skapas fler chanser av dignitet, dessvärre utan resultat.

Händelsefattig mittperiod

Tidigt i den andra perioden får Timrå ännu en utvisning. Den här gången är det lagkaptenen Hampus Larsson som åker ut för en tröjdragning. Även om Vita Hästen fortsätter visa sin kvalitet i powerplay får de inte hål på en välspelande Brattström. När Timrå väl är fulltaliga är det de som imponerar mest. I samband med powerbreak har Vita Hästen sex spelare på isen. Det gör att Timrå får spela powerplay för första gången i matchen. Det dröjer en minut i numerärt överläge innan Timrå kan ställa upp i offensiv zon. De behåller sedan trycket mot hemmakassen men lyckas inte göra något mål. Matchen tappar sedan något av sin intensitet och en ganska händelsefattig period blir mållös. Ställningen totalt är 1-1.

Matchen hettar till

Den tredje perioden föranleds av trubbel med isen i Brattströms målgård och blir lite försenad. I väntan på att isen ska frysa hettar Timrå, och i synnerhet Marcus Hardegård, till. Tididgt i perioden smäller han nämligen upp 2-1 med ett stenhårt skott i nättaket. Hela matchen hettar efter det till och båda lagen skapar målchanser av ganska hög kvalitet. Intensiteten avtar efterhand men i mitten av perioden kommer Filip Hållander i närapå friläge men åker på hemmamålvakten. Domarna vill ringa på situationen och bedömer därefter att det inte är ett mål samt att båda lagen får varsin utvisning. I Timrå drabbar den Filip Hållander som får åka och sätta sig i utvisningsbåset. Inget av lagen förmår skapa något i 4 mot 4 och de kommande minuterna blir hyfsat händelselösa. Med en minut kvar plockar dock Vita Hästen ut målvakten och börjar då skapa tryck mot Timrås kasse. Avslutningen blir, med Timråögon sett, onödigt spännande. Timrå lyckas ändå hålla undan och matchen slutar 2-1.