Övertidsförlust efter en stark match mot serieledarna
Publicerad: 2019-02-23
Timrå ville hitta tillbaka till det spel som gav resultat tidigare under grundserien. Men dagens motstånd var tuffast möjliga. Bortamatch mot formstarka Färjestad BK. Toppen mot botten av tabellen men av det syntes inga spår när väl matchen var igång.

Energifylld start av Timrå.

Det var ett skadedrabbat Timrå som tog sig an serieledarna Färjestad på bortaplan. Färjestad som vunnit sex raka matcher och visat bäst form i SHL den senaste tiden. Timrå däremot hade 9 raka förluster bakom sig. Det kunde väl bara sluta på ett sätt?

Nja, Timrå startar matchen riktigt bra och är det bättre laget under den första perioden. Man spelar smart och enkelt och bjuder inte Färjestad på några lätta lägen. Timrå är också ytterst nära att ta ledningen när Ludvig Rensfeldt bryter sig igenom men skottet tar tyvärr i stolpen. Första perioden blir mållös.

{!B}

Färjestad skruvar upp farten

Timrå får ett fint läge direkt i den andra perioden då Johannes Kinnvall spelas fram till ett bra skottläge. Inget mål den här gången dock för den målfarlige backen. Färjestad växlar upp tempot några steg och skapar flera perioder där man sätter Timrå under tryck.

Men Timrå krigar på och hjälper dagens målvakt Victor Brattström att hålla nollan ytterligare en period även om det är ruskigt nära ett hemmamål i slutet då Daniel Viksten har öppetmål men vinkeln är för snäv och avslutet går utanför.

Bortdömt mål och övertidsförlust

I den tredje perioden turas lagen om att skapa chanser. Närmast ett mål är Vilmos Gallo som kommer fri och trycker in pucken efter en retur på sitt egna skott. Målet döms tyvärr bort efter videogranskning där man anser att Gallo använder klubban för att trycka in målvaktens benskydd tillsammans med pucken i mål. Även Emil Berglund bjuds på ett friläge efter slarv av Färjestad i egen zon. Men det blir inga mål under ordinarie speltid. Matchen slutar 0-0 och det hela får avgöras genom övertid och spel tre mot tre. I övertidsperioden så drabbas Timrå ganska omgående av en utvisning på Johannes Kinnvall. Detta ger Färjestad chansen att spela fyra mot tre och då behöver dom bara 23 sekunder på sig för att avgöra kvällens tillställning.

”Det här var ett stort steg i rätt riktning för oss. Att kunna ta poäng på bortaplan mot serieledaren som varit outstanding den senaste tiden är riktigt starkt. Killarna ska ha cred för det jobb de gör idag", berömmer Fredrik Andersson i C More trots förlusten.

{!C}

Nästa hemmamatch

Nästa hemmamatch spelas på tisdagen den 26 februari! Linköping gästar NHK Arena och vi behöver ditt stöd! Hämta din plats till matchen på tik.ebiljett.nu