Fortsatt obesegrade efter 2-3 seger mot Tingsryd
Publicerad: 2019-09-25
Efter match
På förhand två lag med dubbla segrar inför dagens möte. Timrå går ut som segrare efter att ha kommit tillbaka starkt i andra perioden. Ny seger innebär alltså tredje raka utan förlust och 8 av 9 möjliga poäng.

En första period med två ansikten

Timrå kommer ut starkt och visar att man kommer in i matchen med energi och vilja, producerar ett par halvchanser och pressar tillbaka Tingsryd i ungefär första halvan. När Timrå sen åker på lite utvisningar och Tingsryd får lite momentum så känns det som att de tar över perioden mer och mer. Farligast var ett läge där domarna var tvunga att ringa men pucken korsar alltså inte mållinjen. Brattström och försvaret hade huvudet på skaft och höll perioden mållös.

Svängigt värre

Här blev det en ordentlig målkavalkad. Efter en svängig start på perioden, liknande som den första avslutades, så är det Tingsryd som fem minuter in lyckas hitta nätet bakom Brattström och bara två minuter senare hittar de en väg att fylla på den ledningen. Efter det 2-0 målet så är det något som händer med Timrå. Bara tre minuter senare så reducerar Timrå. När vi sen får ett 5-mot-3 spel så kommer kvitteringen och en minut (fortsatt i PP) efter det så fullbordas också den totala vändningen. Timrå vänder alltså på matchen på mindre än fyra minuter. Glädjande är att Leon Lerebäck gör sitt första mål i Timråtröjan.

Smart och systematiskt spel

Ett desperat Tingsryd kommer ut till tredje perioden och försöker allt man kan för att få in en kvitteringspuck. Timrå håller starkt defensivt och håller undan den offensiva spetsen. Timrå spelar smart och systematiskt, håller i pucken för att döda tid men är ändå inte ofarliga när man väl kommer till lägen. Sista minuten så satsar Tingsryd allt framåt men lyckas ändå inte få hål på Brattström som återigen visar vilken stor och bra målvakt han är.

Segern innebär att Timrå fortsatt efter tre matcher är obesegrade och har inkasserat åtta av nio möjliga poäng hittills i serien. Nu laddar vi om batterierna och tar oss an Karlskrona på fredag kväll.

{!A}

Timrå Skribent Jonas Andersson