J18: Vinst mot Vännäs hemma.
Publicerad: 2018-10-13
Efter match J18
Då den nya mediakuben är under konstruktion i NHK-Arena så gästade idag Vännäs Lillstrimmahallen för omgång 9 i serien. En match som slutade med en 5-2 vinst till hemmalaget, en seger som grundlades redan i första perioden då nivån på spelet utan puck sattes och därefter fullföljdes så när matchen igenom.

Första perioden

En jämn första period startar i bra tempo där vi skapar fina lägen och är det bättre laget. Dom få gångerna Vännäs vinner pucken så tvingas dom lägga ner pucken djupt i vår defensiva zon då mittzonen är stängd via effektivt press-spel med en hög tredje gubbe vilket gör att backarna törs hålla ett tight avstånd till Vännäs forwards som därmed tvingas lägga ner pucken djupt.

Detta är signifikativt för periodens första tio minuter och 1-0 kommer också mitt i perioden då Lucas Carlsson skarvar ut pucken på öppen yta till Sander Hermanstad som tillsammans med Ludvig Westerlund skapar en två mot etta. Sander väljer att avsluta på egen hand och 1-0 sitter i första krysset bakom Vännäsmålvakten. Därefter jämnas perioden ut då vi blir lite omständliga i spelet med puck samtidigt som Vännäs genom ett fem mot tre spel får lite mer tryck mot vår zon. Ett tre mot fem spel som vi dödar förtjänstfullt perioden slutar 1-0 till oss och skotten 12-12.

Andra perioden

Andra perioden startar bra och långa stunder är det spel mot ett mål, den stora skillnaden är första passet. Vi spelar oss snabbare ur situationer och tar oss effektivt in i Vännäszonen där vi skapar flera lägen till att utöka ledningen. Trots flera fina chanser så dröjer det till 8:22 innan Isac Thoren kan göra 2-0 då han efter en öppnande passning djupt nerifrån anfallszonen kan vandra in i slottet från blålinjen och avsluta det hela med ett distinkt handledsskott.

Tyvärr så reducerar Vännäs ganska omgående detta genom att spelet öppnas upp ifrån vår sida då vi efter 2-0 målet bli lite för sugna på att anfalla och tappar ödmjukheten.

14 minuter in i perioden tar vi också en timeout för att hitta tillbaka till vårt spel där vi litar på att lägena kommer om vi spelar efter gameplanen. Time outen faller väl ut och Zackarias Strindlund kan med två minuter kvar på mitten akten sätta 3-1 som står sig perioden ut.

Tredje Perioden.

Redan efter 20 sekunder så utökar Ville Strandin vår ledning med ett välplacerat hanledskott, ett handledsskott som målvakten aldrig fick se då Max Freyschuss kommer in framför och skymmer dennes sikt. Perioden startar således på bästa tänkbara sätt och därefter blir aldrig laget riktigt hotat. Korta byten med bra passningstempo samt fortsatt bra spel utan puck gör att Vännäs aldrig känns riktigt nära. Även fast dom reducerar till 4-2 så känns det relativt lugnt då Freyschuss återigen står framför mål och denna gång förtjänstfullt kan raka in en retur ifrån ett skott av Svante Norberg ganska direkt efter att dom reducerat. Därefter blir matchen lite sönder ryckt av utvisningar och matchen slutar således 5-2 efter väl genomförd laginsats.