Förlust med guldkant i grundseriens sista omgång
Publicerad: 2018-03-07

Grundseriens sista omgång blev en händelserik historia för Timrå. Även om det blev förlust mot Björklöven gjorde Anton Wedin mål i sin comeback från skada när lagen turades om att vända matchen. Dessutom nådde Timrå en imponerande milstolpe.

Ett var för lagen

Publiken i NHK Arena bjuds på en lite trevande inledning där inget av lagen skapar några större chanser. När Björklöven väl får chansen att etablera spel i offensiv zon får de iväg ett skott ur dålig vinkel som ställer Henrik Haukeland och vobblar in i mål. Med ungefär nio minuter spelade får Timrå kvällens första chans i powerplay när Timothy Liljendahl stoppas av ett Björklövsknä. Timrå etablerar ett mycket fint passningsspel i powerplay, Erik Karlsson får öppet mål och stänker elegant upp pucken i nättaket. Målet ger Timrå energi och hemmalaget fortsätter pressa på mot bortakassen, dock utan resultat. Istället får målskytten Erik Karlsson åka och sätta sig i utvisningsbåset med en minut kvar av perioden.

Utvisningarna haglar

Det hettar till tidigt i den andra perioden när Didrik Strömberg och Roope Talaja råkar i luven på varandra. Båda får varsin utvisning men den senare får 2+2 och Timrå får ännu en chans i powerplay. Bortsett från ett bra skott av Fabian Zetterlund blir det inte lika farligt den här gången och Björklöven klarar sig undan. Inte långt därpå får Björklöven istället en chans i powerplay när Johannes Kinnvall åker på en utvisning. Timrå kommer dock inte behöva spela någon längre tid i numerärt underläge. Efter ännu en minut drar Björklöven nämligen på sig en utvisning och med Johannes Kinnvall tillbaka på isen får Timrå ännu en chans i powerplay. Det blir trots det inga mål och för första gången på några minuter blir det spel med full styrka i båda lagen igen. Det ska dock inte komma att vara speciellt länge då Björklöven drar på sig ytterligare en utvisning. Filip Hållander får en chans att liggande mata puckar mot mål men det blir inte så många fler chanser än så för Timrå i powerplay. Men, inte helt oväntat sett till hur perioden gestaltat sig så långt, kommer snart nog ännu en chans i numerärt överläge. Timrå fortsätter att pressa på bra i spelformen men Björklöven fortsätter göra ett excellent defensivt jobb och nollan i mittperioden förblir intakt.

Wedin gör mål i comebacken – Men Björklöven vänder

Båda lagen jagar det så viktiga 2–1-målet i början av den tredje perioden och det är Timrå som ska komma att vara mest lyckosamma på den fronten. Efter ännu ett fint passningsorienterat anfall kan skadecomebackande Anton Wedin ge sitt Timrå ledningen. Direkt efter målet drabbas Timrås debutman William Svanberg av en utvisning men Timrå reder ut sitt boxplay väl. Det är först någon minut senare som Björklöven svarar upp med ännu ett vackert passningsspel och gästerna kvitterar till 2–2. Timrå får sedan ytterligare en chans i powerplay men inte heller nu smiter pucken in. Istället tar Björklöven tillfället i akt när de väl är fulltaliga och med sitt tredje mål för kvällen har de återigen vänt. Det blir också det sista målet i matchen och Björklöven vinner med 2–3. Timrå stannar därmed på 99 insläppta mål i grundserien. Det är första gången i den hockeyallsvenska historien ett lag går under 100 insläppta mål sedan serien började spelas i 52 omgångar. Nu väntar en spännande hockeyallsvensk final mot Leksand!