Timrå tar en välförtjänt vinst
Publicerad: 2017-09-26

Efter det dråpliga nederlaget i Malmö senast kom ett helt nytt Timrå ut som visar att den offensiva förmågan finns där. Matchen styrdes i mångt och mycket av Timrå som i slutändan lyckas vinna med 4-2.

Timrå tar kommandot

Timrå inledde matchen med en rasande fart och tog även styrpinnen direkt. Almtuna fick inte mycket att säga till om och matchen kunde lika gärna ha stått 2-0 efter de första fem minuterna. Nu lyckades inte Timrå spräcka nollan trots flertalet mållägen utan ledningsmålet kom när klockan närmade sig halva perioden då Johan Johnsson på assist från Berglund och Westin sprätter in pucken bakom Arvid Ljung i Almtunamålet. Timrå fortsätter att äga matchen och 2-0 målet låg på glänt. Istället förvaltar Almtuna ett powerplay på bästa sätt och kvitterar. Där och då tappar Timrå energin något – men det var i slutskedet av perioden och lagen går ut med 1-1 i periodvilan.

Almtuna kommer igen!

Almtuna kommer ut stenhårt i andra. Visar att man inte tänker vara i botten av tabellen som många experter har tippat. Denna energin såg ut att ta laget till en ledning men Almtuna orkade endast hålla ut i cirka fem minuter då Timrå än en gång tog över matchen. Och som man gjorde det. Timrå tog åter ledningen i elfte minuten genom Zetterberg och ett par minuter senare kom Olofsson fri på vänsterkanten där han utan problem utökar ledningen genom att sprätta up pucken i krysset! Timrå fortsatte perioden med att styra spelet i de kvarvarande minuterna efter målet.

The Boyce are back

Tredje och sista perioden var inget undantag från tidigare perioder då Timrå än en gång tog kommandot. Efter tre minuter får Almtuna en utvisning på grund av för många spelare på planen som Timrå genom Boyce utnyttjar på bästa sätt – utöka till 4-1! Timrå fortsatte att styra matchen där Almtuna endast fick låna pucken i korta stunder. Stunder som inte resulterade i speciellt mycket. Brattström hade efter halva tredje perioden endast mottat ett skott. Timrå fortsatte att styra spelet fram tills det var lite drygt fem minuter kvar då båda lagen hade en spelare utvisad och Almtuna plockade sin keeper. Där och då radade Almtuna upp flertalet lägen och till slut lyckas göra mål. Efter målet under den sista minuten av matchen styrde Almtuna totalt men Timrå lyckas hålla undan och vinner med 4-2!