En poäng i bagaget efter målsnål match
Publicerad: 2018-02-24

Spänningen stiger inför avgörandet i hockeyallsvenskan och i tredje perioden såg Timrå ut att ta en viktig trepoängare. Västervik kunde dock kvittera och senare vinna i förlängning med siffrorna 2–1.

Händelserikt men målfattigt

Vi hinner inte spela mycket av lördagens match innan Johannes Kinnvall drar på sig en utvisning och får snällt åka ut till utvisningsbåset. Västervik får några chanser som varvas med kontringsmöjligheter för Timrå men när två minuter passerat och gästerna är fulltaliga står det fortsatt 0–0. Timrå får två heta chanser i mitten av perioden. Först genom ett tiki-takainspirerat passningsspel som ger Erik Karlsson en chans precis framför mål. Västerviks målvakt står bra emot och likaså när Jonathan Dahlén försöker vända bort försvaret och skjuta in pucken. Båda lagen verkar spelsugna och även om tempot avtar något efter powerbreak är det en bra match vi får bevittna. 0–0 är dock resultatet vi kan räkna hem efter första 20.

Målvaktsmotion i högsta klass

Även i den andra perioden får Timrå en tidig utvisning men den här gången är det Didrik Strömberg som drabbas. Inte heller denna gång kan Västervik utnyttja läget och Brattströms nolla är intakt. Inte lång tid därpå får Timrå sitt första powerplay i matchen som följs upp av ännu en Västerviksutvisning. Timrå får alltså möjligheten i fem mot tre men trots det är den bästa möjligheten ett stenhårt skott av Lavoie som räddas. Västervik svarar sedan med sin bästa möjlighet så långt in i matchen när de bombar på med skott mot Victor Brattström från alla möjliga håll och kanter men göteborgaren står emot bra. Därefter får Västervik en period med bra spel där de sätter hård press på Timrå. De får ännu en gyllene chans genom ett friläge men Hugo Enock är där med klubban perfekt och precis inom tillåten basis och stör. Emil Berglund skjuter senare ett skott i ribban men 0–0 står sig trots många vassa chanser.

Nollan spräcks

Den här perioden inleds inte med någon utvisning men i samma roliga anda som tidigare. Trendbrottet kommer istället när Timrå gör 0–1. Dahlén skjuter rätt på Fabian Zetterlund men Färjestadslånet får med sig den och skjuter obehindrat in ledningsmålet för Timrå. Marcus Hardegård får sedan en utvisning och Västervik gör det bästa av situationen. En snabb kvittering kommer i numerärt överläge. I periodens absolut sista sekunder skjuter Hampus Larsson i stolpen men tyvärr studsar pucken ut och perioden slutar 1–1.

Snabbt avgörande

I förlängningen dröjer det inte många sekunder innan Västervik åker över isen och trycker in det vinnande målet. Ett tunt poängtapp men samtidigt en viktig poäng med hem i bagaget.