Timråstormen är bäst när det gäller..
Publicerad: 2018-03-29
Efter match
Timrå tog ledning och tidigt och kunde direkt sätta press mot Karlskrona. Nu tar vi hem matchen till NHK arena.

Timrå IK går på vatten.

Pucken hinner släppas i mittzon, ett briljant passningsspel leder till att Wedin sätter 0-1 till Timrå IK efter 8 sekunder. Matchen fick helt plötsligt en helt annan känsla. Karlskrona tappar farten medans Timrå ångar på. Det bli mycket känslor när Timrå är i Karlskronas defensiva. Karlskronas spelare åker ut 2+2 för highstick och blodvite på Timrås Persson. Man ställer upp i powerplay men har lite svårt att etablera sig i Karlskronas zon. Sedan kommer Timrå in med en otrolig kraft och Lavoie kan sätta 0-2 till Timrå. Det märks att grabbarna inte suttit i buss 12 timmar. Denna gång flög dom ner. Det tar bara sekunder innan Gallo får en öppen chans men blir tyvärr hindrad av en Karlskronaspelare. Det hörs besvikelse från hemmapubliken. Haukeland står för fina räddningar innan Olofsson bestämmer sig för att näta 0-3 till Timrå IK. Vi har alltså inte ens gått halvvägs in i första perioden. Karlskrona begär Timeout. Timrå låter dom inte passera deras blå linje. Det är ett hårt och tryckt Karlskrona i egen zon. När Karlskrona försöker sig in mot Haukeland blir det en utvisning på Olofsson och han får sitta. Timrå spelar ett riktigt bra boxplay där Karlskrona knappt får åt sig pucken. Timrå blir fulltaligt samtidigt som Karlskrona tappar Dahlén som kan gå på eget avslut. Fastnar dock på Karlskronas målvakt. Galló är som vanligt framme och retas men är precis på gränsen. Hardegård åker ut för en holding. Det är ett slarvigt spel från Karlskrona och Timrå kommer ut fulltaliga.

Karlskrona kommer igen

Pucken är släppt i period två. Det blir känslor direkt. Karlskrona verkar ha haft ett viktigt samtal i omklädningsrummet för det är en helt annan fart och spel. Timrås Lavoie blir utvisad för high sticking men det hinner bara gå några sekunder så sätter Karlskrona 1-3. Men efter att man åter igen spelar 5 mot 5 så går det bara några sekunder så nätar Karlskrona 2-3. Timrå väljer att ta timeout. Karlskrona har nu tagit tag i matchen och har ett övertag. Dom har etablerat sig i Timås zon. Timrå tappar puck på blå och kan inte riktigt ställa upp. Det blir en illa duell där Galló gör illa sig och Karlskronas spelare får sitta. Det bir ingen utdelning då det inte blir något uppställt spel. Karlskrona är fulltaligt. Det hinner bli väldigt turbulent framför Haukeland och Molinder får sitta för en holding. Karlskrona har fått några riktigt vassa chanser. Timrå spelar åter igen 5 mot 5 och man är framme vid Karlkronas målvakt, lägger hög press. Dahlén försöker gå ensam, hinner inte in slottet.

Timråstormen är tillbaka

Redan från stark får Karlskrona sätta press på Timrås backar. Det en enrom fart på båda lagen. Karlskrona har smått övertag då dom snabbare kan ta sig in Timås zon. Det blir stökigt framför Karlskronas målvakt och på något magiskt sätt får Kinnvall pucken direkt på bladet och kan placera 2-4 målet. Även fast Timrå tagit en större ledning så låter man Karlskrona komma alldeles för långt in i egen zon. Karlskrona drar på sig en slashing och Timrå får ett läge i powerplay. Man har några goda chanser men Karlskrona hinner bli fulltaliga. Vi har haft powerbreaks 10.39. Klockan tickar och det märks i spelet att stressen börja lysa fram och spelet blir och mer odisciplinerat. Det närmar sig 4 minuter kvar att spela av den sista perioden och Karlskrona får inte riktigt något spelföre då Timrå sätter hög press och har ett otroligt defensiv. När det kvarstår 3 minuter väljer Karlskrona att ta ut målvakten och då kan Dahlén näta 2-5 till Timrå. Olofsson får sitta när det återstår några sekunder men matchen är redan avgjord.

Skotten: 18-22

Nästa match spelas på lördag hemma i NHK Arena. Sedan slutsignalen har det gått åt ca 200 biljetter så säkra din plats medans du kan på http://tik.ebiljett.nu