Timrå vände återigen till seger
Publicerad: 2017-12-15

Timrå gjorde som de har gjort de senaste matcherna. Efter att ha hamnat i underläge kunde två stekheta spelare vända matchen för Timrå. Hampus Larsson fastställde 3-1 i tom kasse.

Timrå växer i boxplay - Men hamnar i underläge

Publiken i NHK Arena bjuds på matchens första möjlighet när Vilmos Gallo kämpar sig in framför kassen. Även om målet uteblir lyckas ungraren väcka liv i sina lagkamrater som efter det skapar flera chanser på varandra. Timrå har ett stilfullt spel med backhandskott och diverse piruetter framför mål. Dessvärre lönar sig inte skönliret utan spelet mattas av lite efter matchens första powerbreak. Efter drygt 13 minuter åker så Timrås Emil Berglund på en utvisning. Det numerära underläget ser dock inte ut att bekomma Timrå som istället för att lägga sig på försvarsspel och rensa faktiskt har mycket av anfallsspelet och dessutom skapar en het chans. Boxplay avklaras med bravur och Timrå fortsätter i samma goda anda även med jämnt antal spelare på isen. Som en blixt från klar himmel kommer då istället 1-0 till Vita Hästen i slutet av perioden. Ställningen kvarstår när vi sammanfattar de första 20 minuterna.

Timrå vänder

Vita Hästen skapar periodens första heta chans och tvingar Victor Brattström till en spagat som vilken olympisk gymnast som helst skulle vara stolt över.  Timrå kan sedan komma tillbaka i matchen men det är inte förrän hemmalaget får kvällens första chans i powerplay som det på riktigt hettar till. Stekhete Jeremy Boyce-Rotevall står helt rätt placerat och petar in pucken till 1-1. Målet ger Timrå självförtroende och anfallen duggar tätt när lagkaptenen Hampus Larsson gång på gång håller kvar pucken i offensiv zon. I mitten av perioden åker lagen på varsin utvisning efter lite klassiskt gurgel. Med Didrik Strömberg i utvisningsbåset skapar Timrå en bra chans i spel fyra mot fyra. Utöver det skapas inte så många chanser utan det dröjer ett tag till innnan Tiråpubliken kan jubla. Jonathan Dahlén snappar upp en passning och gör precis som han ska när han är fri med målvakten. 2-1 står det och det håller sig perioden ut.

Målvaktskonster och mål i tom kasse

Den tredje perioden väcks till liv när Emil Berglund sätter in en fin tackling och river ner applåder från läktaren. Johannes Kinnvall får senare en smäll och förblir liggande på isen men lyckas så småningom ta sig ut till båset. Timrå fortsätter skspa chanser och kedjan med Jonathan Dahlén, Anton Wedin och Erik Karlsson får ett gäng jättechanser att utöka. Båda lagen bjuder faktiskt upp i den tredje perioden och det är puckar som dansar på mållinjen och målvakter som dansar, och på något fantastiskt vis, räddar puckar i målgården. Timrå gör sedan sitt jobb och spelar av matchen ändå tills dess att Hampus Larsson lyckas avgöra i tom kasse. Matchen slutar 3-1 och Timrå plockar hem tre poäng.