Förlust för Timrå i toppmötet mot Björklöven
Publicerad: 2019-10-23
Ettan mot tvåan i serien, powerplay, boxplay och publikligan. En match som hade höga förväntningar på förhand och det speglades också i matchen. Timrå åkte på sin andra förlust för säsongen då Björklöven går vinnande med 3-1.

Att leda eller inte leda, det är frågan

Den första perioden visade verkligen att det var en match som hade stor betydelse och att det var seriens etta mot tvåa på nästan alla fronter runt om i serien. Heta dueller och målchanser på båda hållen. Men det var Björklöven som skulle få första ordet, efter en tekningsförlust så kommer Löven upp längst sargen och slänger in den på mål som snöpligt går in bakom en storspelande Victor Brattström. Timrå kom igång direkt efter målet och när seriens bästa powerplay fick ställa upp mot seriens bästa boxplay så visade Timrå att powerplayet skulle fortsätta vara starkt. Sebastian Ohlsson visade oanade fotbollstalanger och skarvade pucken in till Morten Madsen som i sin tur hittade Christoffer Jansson som la in sitt första mål för säsongen. 1-1 alltså efter lite mer än halva perioden. Timrå fick också in en ledningspuck då Dahlén får pucken efter en retur och drar ut mot bortre stolpe där Albin Lundin blir intryckt mot Björklövens målvakt och 1-2 var inne men efter videogranskning så blev målet borttaget. 1-1 stod sig perioden ut.

Böljande fram och tillbaka utan resultat

Efter den intensiva första perioden så blev man förväntansfull inför resterande ordinarie 40 alternativt extra tid. Andra perioden var även den intensiv och båda lagen visade vilja. Den som man ska lyfta är Victor Brattström som verkligen står ut i utsatta lägen. När man tappar i markeringar och öppnar lägen så har Timrå en målvakt som storspelar. Victor stod i vägen flertalet gånger i den andra perioden samtidigt som även Björklövens målvakt höll tätt under andra 20:an och perioden slutade mållös.

Vem tar taktpinnen?

Efter den mållösa andra perioden så kunde man ställa sig den ovanstående frågan. Vem gör nästa mål?, vem tar för sig och ger sitt lag övertag?, vem tar taktpinnen i matchen? Efter en inledning som gav intrycket att man inte ville göra några misstag så kunde man se att det skulle krävas något extraordinärt för att kunna få in pucken bakom de uppoffrande försvaren som båda lagen bjöd på under dagens match. Men efter sju minuter så kom då målet och det var tyvärr för Timrå, Björklöven som gjorde ledningsmålet. Timrå gav verkligen inte upp utan satte in en extra växel efter målet och kommer så pass nära som Albin Lundins stolpskott i powerplay halvvägs in i tredje. Men istället för en Timråkvittering så gjorde Björklöven 3-1 i tom kasse när Timrå satsade för kvittering.

Nya tag och nya chanser i nästa match som kommer redan på fredag hemma mot Kristianstad. Vi vänder denna förlusten till något bra i nästa match. Tillsammans är vi rödvita Timrå IK!