• Huvudsponsorer

Tidigt mål avgjorde

7 februari 2018 20:36

Det var inte vackert men jobbet blev gjort. Timrå tog den 0-1-seger som krävdes borta mot Almtuna efter att Jens Westin gjort matchens enda mål i den första perioden.


Händelsefattigt men Timrådominerat

Timrå tar tag i matchen med ens och trycker framgångsrikt tillbaka hemmalaget Almtuna. Trots det uppstår inga riktigt heta chanser och första halvan av perioden kan beskrivas som något händelsefattig. Till slut får Timrå så målet de kämpar för och då är det ingen mindre än John Westin som trycker in pucken i mål. Timrå fortsätter imponera och ett tillbakapressat Almtuna drar snart nog på sig en utvisning som snabbt följs av ännu en. Timrå får chansen i fem mot tre under ett par minuter men trots det står Almtuna pall och Timrå kan ta med sig en 0–1-ledning in i paus.

Samma visa som i första

Timrå fortsätter på den inslagna vägen även i den andra perioden och inleder starkt men inte heller nu hettar matchen till. Få givna chanser skapas och den första höjdpunkten i mittperioden kommer först efter halva speltiden då Vilmos Galló drabbas av en utvisning. Men inte heller nu får Almtuna till något organiserat spel. Timrå står pall bra och kan bli fulltaliga utan att Haukelands nolla hotats. Timrå får ytterligare en chans i powerplay mot slutet av perioden men bortsett från en fin aktion från Alexandre Lavoie lyckas Timrå inte göra mål nu heller. Perioden slutar mållöst.

Haukeland lämnar med en nolla

Föga förvånande fortgår den tredje perioden på samma vis som matchen har gestaltat sig tidigare. Jeremy Boyce-Rotevall får en av matchens bästa möjligheter framför mål men han träffar stolpen. Dessbättre imponerar en OS-sugen Henrik Haukeland i mål och håller Timrås ledning intakt. Med drygt halva perioden spelad har Almtuna får många spelare på isen vilket domaren ser och tilldelar laget en utvisning. Timrå förmår dock inte skapa något i det här numerära överläget heller. Med drygt två minuter kvar ar Almtuna timeout och plockar samtidigt ut målvakten. Gallo får ett bra läge att avgöra men får inte iväg något skott. Almtuna skapar också sin beskärda del av möjligheter att kvittera men Haukeland står stabilt och får faktiskt åka iväg till OS med en nolla i ryggen. Matchen slutar 0-1 till Timrå stora lättnad och glädje.

____________________________________________________________

NÄSTA HEMMAMATCH

Fredag 9 februari
NHK Arena kl 19:00
BOKA BORD I ARENAN