Förlust i första finalmatchen
Publicerad: 2021-04-18
Matchrapport
Så var det äntligen dags. Finalserien mot Björklöven skulle inledas med den första av två matcher på två dagar hemma i NHC Arena. Timrå var laget som inledde klart bäst spelmässigt, och hade ett enormt skottövertag på Björklöven efter den första perioden, men trots detta var ställningen lika på ett. I den andra perioden klev gästerna ifrån till 1-3, för att i den tredje perioden aldrig riktigt släppa in Timrå i matchen, en del mål till trots. Slutsiffrorna skrevs till slut till 3-6 och förlust för Timrå i finalpremiären.

{!A}

Mål åt båda håll

Timrå får sätta sitt powerplay på prov redan efter två och en halv minut, då gästernas Pontus Andreasson får en tvåa för charging. Man lyckas få fram två bra chanser redan inom den första minuten, och det är Lööke som är sist på pucken båda gångerna men nätkontakten uteblir dessvärre.

Man fortsätter testa Poulin i bortakassen men får ingen utdelning innan Björklöven återigen är fem man på isen.

Två minuter senare är det ombytta roller, då Wiercioch åker ut för en slashing. Gästerna hinner inte skapa någonting egentligen, och när drygt 30 sekunder återstår så åker de istället på en ny utvisning. Fyra mot fyra i 30 sekunder alltså, för att sedan övergå i powerplay Timrå.

Timrå ställer upp en bra formation och hittar fina passningsvägar med bra pucktempo, men kommer inte riktigt hela vägen fram till de farliga chanserna.

Istället är det Björklöven som tar ledningen efter knappt tretton spelade minuter, genom William Eriksson efter en något tilltrasslad situation, där Timrå också blir stillasteående framför Johansson.

Men Timrås replik låter icke vänta på sig. Det tar närmare bestämt blott 30 sekunder innan Viktor Lodin kvitterar med en sanslös soloprestation, där han på egen hand skickar upp i stort sett hela Björklövens femma på läktaren för att sedan varsamt lägga in pucken bakom Poulin. Ett otroligt hockeymål.

Mer än så hinner vi inte med i den första perioden. 1-1 på tavlan, 16-4 i skott.

Gästerna går ifrån

Timrå är oerhört nära att ta ledningen genom Boyce, som fångar upp en lös puck efter att Walli Walterholm delat ut en rejäl propp framför Björklövens kasse, men Poulin lyckas rädda till slut.

Strax därpå får Timrå spela powerplay för tredje gången i matchen, då Poulin lägger krokben för en Timråspelare och drar på sig en trippingutvisning.

Man får dessvärre se sig gå mållösa från ett powerplay även denna gång, och den här gången etablerar man aldrig något konkret spel i offensiv zon.

Och återigen så tar gästerna ledningen direkt efter ett Timrå-powerplay, och om det förra målet var lite av ett slumpmål så är det här något i en helt egen division. Tyler Vesel ska dumpa ned pucken i sarghörnet, men pucken träffar plexiglaskanten efter spelarbåsen och tar en oväntad vändning inåt banan och glider in i en helt tom bur, då Johansson lämnat kassen för att fånga upp dumppucken.

Timrå ska dock få en ny powerplaymöjlighet och en ny chans att kvittera matchen. Gästernas Daniel Rahimi åker ut i två minuter för att ha greppat pucken med handen och hållit i den för länge.

Även detta powerplay slutar mållöst för Timrå, och fortsatt 1-2.

Timrå fortsätter skjuta, men skotten blir inte riktigt utmanande för Kevin Poulin. Innan perioden är slut har Timrå avlossat mer än 30 skott på mål, och effektiviteten lämnar en del att önska.

På andra sidan av den effektivitetsskalan befinner sig gästerna, som nu utökar sin ledning till 1-3, med sina blott tio skott på mål. Björklövens Karl Johansson skjuter från sin position strax innanför blå, och trafiken är tät framför Johansson som inte har en chans att se pucken förrän den passerar honom in i mål.

Underläge 1-3 och nu krävs en gigantisk sista period av Timrå.

Timrå lyckas inte ta sig tillbaka

Timrå gör uppförsbacken lite mer brant när man drar på sig en utvisning i inledningen av den sista perioden. Björklöven tar tillvara på möjligheten, och utökar sin ledning till 1-4.

Timrå behöver sätta in en enorm forcering i återstoden av matchen, och får ett kanonläge då gästerna först får en hakningsutvisning, för att 56 sekunder senare få en highstickingutvisning. 5 mot 3 i en dryg minut att vänta. Liljewall är millimeter ifrån att reducera gästernas ledning efter en kanonpassning av Dahlén, men Poulin nyper fast pucken mot isen med sitt benskydd.

Men med knappa halvminuten kvar av fem-mot-fyra-spelet så gör Timrå till slut det där så viktiga målet. Hartmann fångar upp en studsande retur och skickar in den bakom Poulin.

Tyvärr så blir tvåmålsunderläget återigen ett tremålsunderläge kort därpå. J T Brown fångar upp en lång, lång passning och kommer ensam mot Johansson och avslutar högt på Johanssons vänstra sida.

Med drygt fyra minuter kvar av matchen reducerar Hartmann till 3-5, men direkt därpå drar man på sig en utvisning och Björklöven går återigen ifrån till en tremålsledning när de gör 3-6, vilket också blir slutreslutatet.

På återseende imorgon, återigen i NHC Arena.