Årets vinnare av Guldgallret!
Publicerad: 2018-03-07

Nu är det äntligen dags att presentera vinnaren av årets Guldgallret!

För andra året i rad stod det mellan två Timråspelare i finalen. Ifjol vad det Elias Pettersson och Jonathan Dahlén där den senare tog hem priset. 

I år, har det stått mellan Jacob Olofsson och Filip Hållander.
Björn Oldeen klädde ut sig till skridskocoach när han skulle dela ut priset till vinnaren. 

Jacob Olofsson, Timrå IK, tilldelas Guldgallret 2018 som säsongens bästa junior i HockeyAllsvenskan. Vinstsumman på 100 000 kr, som tillfaller Timrås ungdomsverksamhet, delas ut tillsammans med priset i samband med match 3 i den HockeyAllsvenska finalen tisdagen den 13/3 i Timrå.

Fansen och juryn har sagt sitt och vinnaren av Guldgallret 2018 är nu korad. Engagemanget har varit otroligt med över 40 000 röster där de nominerade röstades fram bland 94 juniorer som fått chansen under säsongen. Johan Tornberg valde sedan ut ett wildcard och expertjuryn röstade därefter fram fem finalister och slutligen en vinnare, som alltså blev Tornbergs wildcard Jacob Olofsson, Timrå.

Motivering:
”Jacob Olofsson har precis fyllt 18 år men spelar redan som en fullfjädrad veteran i Timrå. Med ett klokt, moget och balanserat spel har han vuxit ut till en tvåvägscenter av hög allsvensk klass redan som junior. Jacob får stort förtroende i alla spelformer, används flitigt i tekningscirkeln i både offensiva och defensiva situationer och producerar dessutom poäng. Alla dessa egenskaper och prestationer gör honom till en värdig vinnare av Guldgallret 2018.”

Samtliga tidigare vinnare av Guldgallret:
2017: Jonathan Dahlén, Timrå
2016: Robin Kovacs, AIK
2015: Robin Kovacs, AIK
2014: Lukas Bengtsson, Mora
2013: Filip Forsberg, Leksand
2012: William Karlsson, Västerås
2011: Markus Ljungh, Västerås
2010: Fredrik Pettersson-Wentzel, Almtuna

OBS! Prisutdelningen i arenan kommer att ske 13 Mars i samband med matchen mot Leksand. 

David Åberg