Nytt drama och nu väntar Game 7 på måndag.
Publicerad: 2019-04-06
Efter match
I en match där Timrå hade matchboll till ett förnyat SHL-kontrakt slutade dessvärre med förlust mot Oskarshamn och vi har en helt avgörande match att se fram emot på måndag. Timrå inledde bra men trots allt var det Oskarshamn som gick till pausvila med ledning 2-0. I mittperioden reducerade Timrå direkt men underläget med ett mål stod sig även efter 40 spelade minuter sedan Oskarshamn först utökat till 3-1 innan Rikard Palmberg på egen hand snyggt reducerat till 3-2. I den tredje startade Timrå starkt i sin jakt på kvittering men det blev hemmalaget som utökade till 4-2. Timrå gav aldrig upp och gjorde både 4-3 och 4-4 och tog matchen till en förlängning där Oskarshamn drog det längsta strået och såg till att få en helt avgörande match i NHK Arena på måndag kväll.

Två olyckliga minuter

Bra fart från start från båda lagen men inte så många målchanser då backcheckingen likväl var av hög klass.

5.54 stod klockan på när Hampus Larsson utvisades för en slashing då Oskarshamn gjort en snabb spelvändning och Larsson tvingades till ojustheten. En utvisning av det nödvändiga slaget.

Hemmalaget satte upp ett ganska bra powerplay till en början men Timrå spelade bra i boxen och kunde till och med gå till anfall genom Emil Berglund men Rifalk i hemmakassen räddade.

Oskarshamn lyckades emellertid skapa en mycket bra chans till ett ledningsmål men Niklas Svedberg var snabb i sidledsförflyttningen och räddade och utvisningen var avklarad.

En ny snabb spelvändning av Oskarshamn efter exakt halva perioden som startade med en lång passning av Isak Pantzare upp till Nicklas Heinerö på den offensiva blå linjen som i sin tur lade pucken över på andra kanten där Joakim Hillding kom och drog iväg ett skott över Svedbergs vänstra axel till 1-0 för hemmalaget.

11.00 var spelade när Timrås Rickard Palmberg höll fast målskytten Hilldings klubba och fick två minuter i syndabåset för det och det blev ett nytt powerplay för hemmalaget.

Dryga minuten senare stod det 2-0 på matchklockan efter att Joakim Hillding gjort sitt och lagets andra mål för kvällen med ett rappt handledsskott till vänster om timråmålvakten.

Oskarshamn hade sedan greppet om spelet under resterande del av perioden förutom i slutminuten när Timrå stack upp och Johan Persson fick ett bra läge att reducera.

Skotten i perioden var 13-10 till Oskarshamn vilket speglade händelserna ganska väl.

Timrå kryper närmare

Det hann bara gå 51 sekunder av den andra perioden innan Anton Wedin hade reducerat till 2-1 med en styrning på ett direktskott strax innanför den blå linjen av Gustav Nielsen.

På reprisbilderna såg emellertid pucken ut att gå direkt i mål men huvudsaken var att Timrå på allvar hade kontakt i målprotokollet igen.

Målet gav Timrå lite extra energi och man fortsatte trycka på för ett 2-2 mål men utdelningen uteblev.

Mitt i pressen av Timrå stack hemmalaget upp i en kontring och parkerade därefter i anfallszonen under någon minut och Niklas Svedberg fick svara för några riktigt bra räddningar och såg till att ledningen fortfarande bara var ett mål.

En timråkontring av Sebastian Olsson på högerkanten gav en utvisning för tripping på John Dahlström och ett numerärt överläge för Timrå, men trots några bra chanser stod Rifalk i vägen och ställningen stod sig.

En misslyckad rensning av Marcus Hardegård gav till slut 3-1 efter att pucken studsat som i ett flipperspel framför Svedbergs mål där Nicklas Heinerö höll sig framme och till slut kunde lägga in pucken i mål.

Med drygt två minuter kvar av perioden hittade Sebastian Olsson Rikard Palmberg med en passning i mittzonen som helt på egen hand drog sin back och därefter drog han även Rifalk i oskarshamnskassen innan han snyggt lade in pucken till 3-2 med en backhand.

Timrå vann mittperioden med 2-1 och kröp närmare i målprotokollet och SHL-platsen var fortsatt klart inom räckhåll.

Kvitterat !

Det var Timrå som började den tredje perioden bäst i jakten på en kvittering och efter knappt två minuter kom Johan Persson fri på högerkanten men skottet gick via Rifalks axel upp i skyddsnätet. Det kraftiga spelövertaget fortsatte och man hade flera bud på kvittering även om de riktigt heta målchanserna uteblev.

Mitt i timråpressen vände Oskarshamn spelet med en förlupen puck på vänsterkanten som slutade med att Joakim Thelin vann kampen mot Janne Jalasvaara ute vid sargen och gick mot mål och snyggt drog Svedberg innan han lade i pucken i mål till 4-2 och uppförsbacken blev i samma sekund brantare för Timrå igen.

Timrå började dock inte hänga med huvudena och uppförsbacken planade ut något knappt fyra minuter senare när Johannes Kinnvall tog vara på en målvaktsretur och satte 4-3 efter 15.12.

Med 3.29 kvar av perioden utvisades förre timråspelaren Jesper Dahlroth för en interference och Timrå fick ett gyllene tillfälle att kvittera.

Chanser fanns synnerligen men målet uteblev under det numerära överläget.

Man behöll dock trycket och tog ut målvakten och på så vis behöll man det numerära överläget.

53 sekunder var kvar av den tredje perioden när Rikard Palmberg satte 4-4 och tog matchen till förlängning efter att också tagit vara på en målvaktsretur likt Kinnvall någon minut tidigare. Anton Wedin fick sedan också ett läge med 3 sekunder kvar men då räddade RifaThelin igen.

Den första förlängningsperioden var bara 3 sekunder gammal då Joakim Hillding utvisades för en hög klubba på Morten Madsen i samband med den första tekningen och Timrå fick spela fem mot fyra. Henrik Törnqvist prickade huvudet på Rifalk direkt i inledningen av powerplayet men därefter hände inte så mycket och Oskarshamn blev fulltaliga.

Hemmalaget var inte heller ofarliga och tvingade Niklas Svedberg till flera mycket bra räddningar och såg till att det oavgjorda resultatet stod sig.

Dock inte längre än till 6.06. Då klev Joakim Thelin fram och för andra gången i matchen hittade han rätt bakom Niklas Svedberg i timråkassen med ett skott i Svedberg plockhandskryss.

## Nästa match På måndag skall det då avgöras. Vilket av Timrå eller Oskarshamn som spelar SHL-hockey nästa säsong. Matchen börjar 19.30 och denna match vill du inte missa. Imorgon kl 10 släpper vi biljetterna.

Säkra din plats på tik.ebiljett.nu imorgon kl 10:00 och klä dig i rött på måndag. Vi ses !