Västerås starkare i Boyce 500:ade match
Publicerad: 2019-11-27
Jeremy Boyce gjorde i och med bortamatchen mot Västerås sin 500:ade match i Timråtröjan. En match mellan 2 lag i bra form inför matchen. Västerås går segrande ur matchen och bröt därmed Timrås 5 matchers segersvit.

Tidigt mål gav Västerås tidig dominans

Västerås kommer ut i matchen med fart och får farliga möjligheter direkt från start. Deras offensiva start skulle också ge tidig utdelning, efter 3.52 så kommer ledningsmålet efter att pucken letat sig förbi Brattström och returen kunde Västerås trycka in bakom ryggen på honom. Västerås får även mer spel i offensiv zon efter målet, men Timrå skulle få en chans att komma in i matchen genom ett spel 5-mot-3 i 1.15. Timrå får tryck ner mot Västerås mål men lyckas inte få den förbi Västeråsmålvakten. Närmast blir Jonathan Dahlén när båda lagen blivit fulltaliga och försöker en snabb aktion från köksvägen men Myrenberg i Västerås mål håller tätt vid sin närmsta stolpe. Perioden slutade alltså 1-0 och båda lagen var påtagligt missnöjda med första periodens spel.

{!A}

Många mål och händelserikt i en svängig mittperiod

Båda lagen kommer ut till andra perioden med mycket mer fart och mer precission i passningsspelet och matchen öppnade upp sig. Västerås får första trycket i powerplay men lyckas inte utnyttja övertagsspelet, istället så vänder Timrå på spelet direkt efter att man blivit fulltaligt och efter en runda i offensiv zon så kommer pucken till Hardegård som avsiktligt siktar in sig på Sebastian Ohlsson som står vid sidan av målet och får en perfekt styrning mellan sina ben och öven benskyddet på Västeråsmålvakten. Timrå ser ut att få en viss kontroll efter målet och börjar producera men när Västerås efter 11 minuter kommer in i Timråzon och Janssons åker mot båset efter att klubban gått sönder så blir det en helt öppen yta centralt. Där hittar Västerås in och lyckas återta ledningen. Fyra minuter senare så kan Västerås också utöka ytterligare en gång efter att Brattström blivit pååkt och i sittande position kunde Kelcey Tessier prickskjuta in 3-1 bakom en sittande Brattström. Händelserikt i den andra perioden och det skulle sluta med att Västerås gick till periodvilan med 3-2 ledning eftersom Linus Nässén skulle hitta nätmaskorna innan perioden var till enda. Återigen så är Sebastian Ohlsson delaktig då han i sargkant hittar in till Nässén som söker krysset men räddas av målvakten i Västerås, alla väntar på avblåsning men Myrenberg hade inte kontroll på pucken något som domaren hade full kontroll på och när Nässén är snabbast på att uppfatta detta så petar han in reduceringen med dryga minuten kvar av mittperioden.

Västerås hittar minimala ytor

Reduceringen såg ut att kunna bli en boost för Timrå som kom ut aggressivt i tredje perioden men målen kommer inte. Istället så är det återigen Västerås som kommer igenom och hittar en yta, en passning som styrs mot mål och går via Brattströms klubba, över benskyddet, via skridskon och in i mål. Timrå försöker och kommer till ett par farliga lägen men pucken vill inte in. Istället så håller Västerås undan och går segrande ur denna match med 4-2.

Nu tar vi nya tag och kommer åter på fredag den 29 november då vi gästas av serieledande Björklöven. Ett nytt toppmöte där vi har revansch att utkräva efter föregående möte på bortaplan. Gå in och säkra din plats på tik.ebiljett.nu. Kom och heja fram oss mot lokalkonkurrenten! Tillsammans är vi rödvita Timrå IK!