Pantern avgjorde i tredje
Publicerad: 2017-02-08

Timrå tog ledningen i den första periodens slutskede genom Jonathan Dahlén, men hemmallaget kvitterade till 1-1 i mittenakten i powerplay. Det var en jämn men inte så välspelad match efter två perioder men i den tredje var Pantern var dock det starkare laget och kunde via 3-0 vinna matchen med 4-1.

Dahlén spräckte nollan

I en period som rycktes sönder av utvisningar bjöds det inte på något ordnat spel från något av lagen utan spelet böljade fram och tillbaka under långa stunder.
Timrå var första lag med möjlighet att göra mål i powerplay efter drygt sex minuters spel, men bortsett från någon halvchans lyckades man inte skapa någon farlighet i anfallszonen.
12,48 stod matchklockan på när Sebastian Lauritzen utvisades för en hakning och det var Panterns tur att spela powerplay men man lyckades inte alls med detta och inte blev det bättre i det påföljande powerplayet när Andreas Molinder utvisats mycket tveksamt för en slashing.
Perioden såg ut att bli mållös när minuterna tickade mot 20.00, men med drygt två minuter kvar tog Timrå ledningen med 1-0 genom Jonathan Dahlén som tog vara på en målvaktsretur på Sebastian Lauritzens skott.
Skotten i perioden vanns av Timfå med 13-9.

Mera utvisningar

Mittperioden inleddes, precis som den första, med utvisningar åt båda håll och powerplay som en följd av detta.
Under Panterns första numerära överläge fick hemmalaget inte alls ordning på spelet och Timrå kunde enkelt hålla undan.
När Timrå fick sitt första powerplay i perioden var det däremot mycket nära 2-0 vid några tillfällen då mera tur än skicklighet räddade Tex Willamsson i hemmakassen.
Knappt halva den första perioden var spelad när Marcus Hardegård fick glida mot utvisningsbåset för en interference och då kom hemmalagets kvittering.
Efter en tekning till vänster om Johan Mattsson gick pucken bak till Johan Björk i högerbacksläge som spelade över pucken tvärs över banan till Sebastian Dyk som sköt direkt utan chans för Johan Mattsson som var skymd av Lars Bryggman vid skotttillfället och 1-1 var ett faktum.
Timrå fick minuterna senare ännu en chans i spel fem mot fyra men närmast mål var istället Pantern, som efter ett missat uppspel av Jens Westin, fick ett friläge genom Kim Johansson men som Johan Mattsson räddade vackert med plockhandsken och det var helt jämnt i målprotokollet efter 40 spelade minuter.
Skotten vanns av Timrå med 7-6.

Pantern starkast i tredje

Hemmalaget inledde den avslutande tredjedelen bäst och hade 5-1 i skott efter drygt fem minuters spel och ett ledningsmål hängande i luften vilket också kom efter 7.18 av den tredje perioden då Emil Sandin vackert trädde upp en backhand i nättaket bakom Johan Mattsson.
Ett nytt powerplay för Timrå kom efter att panternbacken Johan Björk lyft ut pucken på läktaren, men spel numerärt överläge var inte spelformen för kvällen för gästerna.
Efter powerbreaket efter 10,15 var det meningen att jakten på en kvittering skulle börja för Timrå, men slarv av Marcus Hardegård på den offensiva blå linjen gav istället Dennis Svensson ett friläge som han förvaltade på bästa sätt och det var 3-1 för hemmalaget och uppförsbacken blev ännu brantare.
Om uppförsbacken var brant tidigare så blev den i det närmaste lodrät efter 15.05 då Sebastian Lauritzen utvisades för en boarding.
Pantern såg i detta läge mera intresserade av att tiden skulle gå än att göra ytterligare mål framåt.
Detta höll på att straffa sig då slarv i anfallszonen gav Johan Johnsson ett friläge över hela banan men Tex Williamsson i hemmakassen räddade.
Timrå hann bli fulltaliga men efter 18.03 slog Pantern i spiken i kistan då Oscar Nord satte 4-1 för hemmalaget.
Skotten i tredje perioden vanns klart av Pantern med 11-6.

Nästa match

Ny bortamatch på fredag mot IK Oskarshamn. Matchen ser du på C More Play och köper hem den på den här länken