Svenska Spel

Timrå IK

Dahlén segerorganisatör mot Oskarshamn

Publicerad: 2017-02-10 21:45

100-matchers jublierande Jonathan Dahlén hade en klubba med i det mesta som hände i matchen mellan Oskarshamn och Timrå på fredagskvällen. Förutom fyra minuter i utvisningsbåset (vilket inte hör till vanligheterna) så svarade han för assist till Timrås samtliga mål i 3-1 segern.

Jeremy Boyce noterades för två mål och Jens Westin för en fullträff tillsammans med stort målvaktsspel av Johan Mattsson gav till slut 3 poäng och fortsatt häng i toppstriden i tabellen.

Effektiva Timrå

Hemmalaget IK Oskarshamn startade den första perioden bäst av de två lagen och bara ett fint målvaktsspel av Johan Mattsson såg till att det var mållöst långt in i perioden.
Knappt fem minuter var spelade när en hemmaspelare fick fritt fram på vänsterkanten, bröt in och sköt ett skott som Mattsson räddade snyggt med plockhandsken.
Några minuter senare var det dags igen och situationen påminde lite om den tidigare då Jonas Engström fick pucken på samma vänsterkant och sköt ett skott lågt på vänstersidan men timråmålvakten fick ut ett benskydd och räddade.
Efter att Sebastian Lauritzen utvisats 2+2 minuter för en hög klubba, när han skulle lyfta ut pucken ur försvarszonen och oturligt träffade en oskarshamnsspelare med klubban i ansiktet, fick hemmalaget ett gyllene läge att ta ledningen. Man spelade även ett bra powerplay men Timrås uppoffrande spel i boxplay var strået vassare och man lyckades reda ut de fyra minuterna, om än inte utan bekymmer.
Precis när Lauritzen kommit tillbaka in på isen vände Timrå spelet och pucken hamnade hos just Lauritzen som med en bra passning till Jeremy Boyce friställde timråforwarden som inte gjorde något misstag utan sköt pucken via oskarshamnsmålvakten Ragnewall in i mål till 1-0 för Timrå.
Inte helt rättvist sett till matchbilden men mycket effektivt då Timrås målchanser i den första perioden var lätträknade.
Skotten i perioden vann Oskarshamn med 9-7

Dahlén i huvudrollen

En spelmässigt mycket bättre period från gästande Timrå som för det mesta tillbringade tiden i anfallszonen under inledningen.
Matchklockan hade hunnit dryga fem minuter när Elias Pettersson hittade Jonathan Dahlén med en strålande passning som Dahlén sånär gjort mål på. Han tog även returen på sitt eget skott men även den räddade Ragnewall.
Anfallet fortsatte och pucken hamnade på nytt hos Dahlén som den här gången hittade Jens Westin som letat sig upp från sin backplats och med ett rappt skott gjorde han timrås andra mål i matchen och till skillnade från målet i den första perioden var detta mycket välförtjänt.
Timrå fortsatte att ha bra koll på händelserna på isen under hela perioden och det var närmare 0-3 än 1-2 vid flera tillfällen.
En utvisning på Björn Karlsson i IK Oskarshamn gav Timrå chansen i powerplay och där Elias Pettersson prickade stolpen från dålig vinkel.
Det numerära överläget räckte bara i 30 sekunder efter att Jonathan Dahlén utvisats för en hakning bakom motståndarmålet och det blev spel fyra mot fyra och då kom istället reduceringen för hemmalaget.
Målskytt var Tom Linder vars skott letade sig in i nätmaskorna från den blå linjen.
Målet blev startskottet på en ordentlig forcering för Oskarshamn som därefter hade flera lägen att kvittera men Mattsson räddade.
Dryga halvminuten före pausvilan drabbades Timrå av ytterligare en utvisning för att ha varit sex spelare på isen, men lyckades inte utnyttja detta under mittperiodens slutskede.
Skotten vann Timrå med 11-8

Boyce andra i tom bur

Hemmalaget fick fortsätta i numerärt överläge när den tredje perioden satte igång men kunde, trots bra powerplay, inte sätta kvitteringspucken.
Ännu närmare var man någon minut senare när men träffade Johan Mattsson högra stolpe så klangen hördes lång väg.
Timrå och Elias Pettersson hade också ett bra läge att öka på ledningen dryga fem minuter in i den tredje perioden men Petterssons skott smet strax utanför Ragnewalls vänstra stolpe.
Knappt halva matchen var spelad när Jens Lööke slarvade i mittzonen vilket gav Oskarshamn ett 3 mot 1 läge där puckföraren Arsi Pispanen sköt istället för att passa och Johan Mattsson kunde rädda.
Precis tolv minuter var spelade när Jonathan Dahlén utvisades för en interference, medan domaren strax innan släppt en våldsam tackling mot Mattias Nilsson, och Oskarshamn fick ännu ett powerplay i machen.
Första farligheten under powerplayet stod Timrå för efter att oskarshamnsmålvakten Ragnewall slarvat å det grövsta bakom eget mål vilket nästa Johan Johnsson kunde utnyttja men blev hindrad i sista sekunden av en hemmaförsvarare.
18.02 var spelade när hemmalaget tog timeout och målvakten lämnade sin kasse för att släppa in ytterligare en utespelare men man lyckades in få till något vidare spel.
Exakt minuten senare tog Timrå timeout för att få pusta ut lite och dra upp riktlinjerna inför slutminuten.
Denna timeout var mera lyckosam och Jeremy Boyce kunde sätta sitt andra och Timrås tredje mål bara sekunder senare och fastställa slutresultatet till 1-3.

Nästa match

Roadtripen fortsätter och nästa spelplats blir Tingsryd på måndag kväll. Matchen ser du på C More Sport och du köper hem matchen här

 
Jocke Sandström
Redaktör timraik.se
MATCHFAKTA
Fredag 10 februari

IK Oskarshamn - Timrå IK 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)


Första perioden:
15:57 0-1 Jeremy Boyce (Sebastian Laurtizen, Jonathan Dahlén)
 
Andra perioden:
05:02 0-2 Jens Westin (Jonathan Dahlén, Sebastian Lauritzen)
16:23 1-2 Tom Linder (Arsi Pispanen, Tobias Ekberg)

Tredje perioden:
19:10 1-3 Jeremy Boyce (Jonathan Dahlén, Didrik Strömberg)


Skott:
32-22 (9-7, 10-11, 13-4)

Publik: 2175

 

Copyright © 2016-2018 Timrå IK

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB