• Huvudsponsorer

Fredag Fre 19 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Tisdag Tis 30 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Torsdag Tor 3 Augusti Aug
Fredag Fre 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 17 Augusti Aug
Onsdag Ons 30 Augusti Aug
Fredag Fre 1 September Sep
Lördag Lör 2 September Sep
Fredag Fre 8 September Sep
Torsdag Tor 14 September Sep
Tisdag Tis 14 Augusti Aug
Lördag Lör 18 Augusti Aug
Söndag Sön 19 Augusti Aug
Onsdag Ons 22 Augusti Aug
Torsdag Tor 30 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Lördag Lör 1 September Sep
Onsdag Ons 5 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep

Timrå IK vann SCA-Cupen 2017

2 september 2017 20:36

Timrå följde upp gårdagens femetta mot Mora med en ny femetta i dag mot Björklöven. Segern innebar att Timrå vann cupen.


Matchen var bara en minut gammal då Björklövens kvicke forward Austin Farley rann igenom i en spelvändning och satte 0-1 mellan benen på Henrik Haukeland i Timråkassen.

Målet var dock inte signifikativt för matchinledningen som i övrigt dominerades av Timrå. Målet var Björklövens första skott på mål och det skulle dröja tills Haukeland testades igen.

Timrå satte tydlig ton på matchen och skapade många långa anfall på Björklöven. Timrå satte bra fart på pucken och vände spelet i regel bra under hela matchen.

Under första perioden fick båda lagen varsin chans i fem mot tre. Timrå redde ut Björklövens bra där också Henrik Haukeland fick bli varm i kläderna med några förtroendeingivande räddningar.

Timrå lyckades även utnyttja sin möjlighet i fem mot tre. Ett fint direktpassningsspel mellan Emil Berglund, Hampus Larsson och Anton Wedin satte den sistnämnde med öppet mål som han utnyttjade. Tidigare i perioden hade också Emil Berglund kvitterat med ett snabbt skott i slottet.

Den andra perioden startade med power play för Björklöven men Timrås aktiva utvisningsdödande spel ledde till att Johan Johnsson rundade två försvarare och lyfte upp en backhand i krysset bakom Adam Werner till 3-1.

Björklöven kom aldrig riktigt in i denna match utan den dominerades genomgående av Timrå, vars form från gårdagens fina insats satt kvar i laget. Matchen slutade 5-1 efter två ytterligare fina mål. 4-1 var ett läckert solomål av unge Christoffer Jansson som med en klubba-skridsko dragning tog sig igenom Björklövens försvar för att sedan skicka upp pucken i bortre krysset. Med mål både i går och i dag har Jansson i helgen visat sin frestelse för mer tid i A-laget framöver.

I den tredje perioden, som mest spelades av, gjorde också Johan Persson mål igen. Nu var det på en läcker framspelning av Vilmos Galló som tog sig runt köksvägen och serverade Johan Persson öppet mål vid den bortre stolpen.

En benämningsvärd händelse i tredje perioden var att Timråjunioren Sebastian Kaijser fick matchstraff för slagsmål med Björklövens stora tuffa back Niklas Pavel. Kaijser klarade sig väl i fighten och efteråt gav de varandra en "knoge" med ett leende på läpparna.

Efter matchen förkunnades att Timrå IK vinner SCA-Cupen. Det är andra året i rad vi gör det. Mora blir tvåa, Björklöven trea och Modo fick nöja sig med den fjärde platsen. Timrå fick motta bucklan och Timråpubliken i Sundsvall Energi Arena bjöd laget på långa och giriga hyllningar.

Johannes Kinnvall fick pris som turneringens bästa back och Anton Wedin fick pris som turneringens bästa forward. Moras Mattias Pettersson blev utnämnd till turneringens bästa målvakt.

Matchfakta:

Timrå IK - IF Björklöven 5 - 1
Mål: 0-1 Austin Farley (Axel Ottosson, Jacob Andersson) 01:03
1-1 Emil Berglund (Johan Johnsson, John Westin) 04:00
2-1 Anton Wedin (Hampus Larsson, Emil Berglund) 15:48
3-1 Johan Johnsson (Emil Berglund) 20:52
4-1 Christoffer Jansson (Anton Wedin, Johannes Kinnvall) 22:25
5-1 Johan Persson (Vilmos Galló, Erik Karlsson) 49:35
Skott: 39 - 25
Utv: TIK 35 min, IFB 37 min.