• Huvudsponsorer

Fredag Fre 19 Augusti Aug
Fredag Fre 26 Augusti Aug
Tisdag Tis 30 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Torsdag Tor 3 Augusti Aug
Fredag Fre 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 17 Augusti Aug
Onsdag Ons 30 Augusti Aug
Fredag Fre 1 September Sep
Lördag Lör 2 September Sep
Fredag Fre 8 September Sep
Torsdag Tor 14 September Sep
Idag 14 Augusti Aug
Lördag Lör 18 Augusti Aug
Söndag Sön 19 Augusti Aug
Onsdag Ons 22 Augusti Aug
Torsdag Tor 30 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Lördag Lör 1 September Sep
Onsdag Ons 5 September Sep
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt

Roger Forsberg inför Oskarshamn

9 februari 2017 13:59

Inför IK Oskarshamn - Timrå IK, Be-Ge Hockey Center fredag 10 februari kl 19:00


Tung förlust borta mot IK Pantern där det mesta fallerade i framförallt sista perioden sist. En förlust som även innebar att Pantern gick om Timrå i tabellen. Nu åker laget vidare till Oskarshamn för att försöka plocka med sig poäng därifrån! Ett Oskarshamn som har vunnit två av tre tidigare möten lagen emellan denna säsong.

Oskarshamn har endast vunnit två av sina fem senaste matcher men endå tagit samtliga av sina tre förluster till övertid samt en match hela vägen till straffar. Det är alltså ett lag som vägrar ge upp för tillfället. Oskarshamn ligger för närvarande på en åttonde plats och balanserar på playoff-gränsen. Laget är alltså i desperat behov av poäng för att inte riskera att missa fortsättningsspelet.

Timrå har, trots förlusten senast, ett ganska bra facit på senare tid då laget plockat 3 vinster och en suddenförlust på de senaste fem matcherna. Det är bara att ruska av sig förlusten och komma igen.

Vi tog oss ett snack med Roger som far runt i bussen nere i de småländska skogarna!

Förlust mot Pantern, vad var det som inte fungerade?

– Vi tycker att vi kommer ut i matchen mot Pantern ganska bra och tar även ledningen med 0-1. Sen så tycker vi att vi börjar ta genvägar i spelet och inte alls är tillräckligt tålmodiga i spelet. Vi bjuder på för enkla mål till att börja med. Framförallt 2-1 målet blir lite matchavgörande och det är där uppförsbacken börjar. Sen därefter tycker jag faktiskt att Pantern är det bättre laget. Dom vinner fler dueller, fler åkningar, fler närkamper. Till slut så går dom ifrån till både 3-1 och 4-1. Insatsen i tredje perioden är helt enkelt inte tillräckligt bra liksom matchen som helhet är inte tillräckligt bra för att åka därifrån med poäng.

Nio omgångar kvar nu och avståndet till en topp-två placering är tio poäng. Vad krävs för att i slutändan ta den positionen i tabellen?

– Vi har inte riktigt ägnat så mycket tid åt att fundera på det. Vi arbetar med att beta av match efter match. Det är nio matcher kvar som du säger och det är viktigt att isolera varje enskilda match och uppgifter. Sköter vi korten rätt så öppnas nya möjligheter men det krävs att vi är fokuserade på varje omgång som är kvar. Vi fokuserar på morgondagens match mot Oskarshamn nu först så vi kan prestera tillräckligt bra för att plocka med oss poäng hem därifrån.

Nästa match är som du säger mot Oskarshamn. Vad krävs för att ta tre poäng?

– Vi måste vara bättre än igår (mot Pantern) till att börja med. Alla delar i spelet måste bli bättre. Mer driv mot mål, vinna mer kamper.. Det är massa småsaker som avgör. Vi måste förbättra powerplay, återigen. Sammanfattningsvis så behöver vi förbättra en hel del till matchen imorgon. Oskarshamn är ett bra hemmalag så vi måste upp ett par nivåer på samtliga punkter jämfört med förra matchen.

Hur ser det ut med skador i spelartruppen?

– Det är inga nya skador i truppen. De skador vi hade när vi åkte ner till Malmö kvarstår. Det innebär att David Westlund, John Westin, Anton Wedin och Johan Persson är skadade. Sen så är Andreas Stene borta med norska landslaget och spelar.

IK Oskarshamn:s 5 senaste matcher 170208 IK Oskarshamn - BIK Karlskoga 0-1 SD
170204 MODO Hockey - IK Oskarshamn 2-1 PS
170202 IK Oskarshamn - Vita Hästen 2-3 SD
170128 IF Björklöven - IK Oskarshamn 1-3
170125 IK Oskarshamn - AIK 4-0

Timrå IK:s 5 senaste matcher 170208 IK Pantern - Timrå IK 4-1
170204 Timrå IK - Västerås IK 5-2
170201 Mora IK - Timrå IK 2-4
170127 Timrå IK - Almtuna IS 3-4 SD
170125 Timrå IK - BIK Karlskoga 4-2