Timrå körde över Björklöven - utjämnar finalserien
Publicerad: 2021-04-19
Matchrapport
Det var ett revanschsuget Timrå efter gårdagens förlust. Revansch skulle de även få, en rejäl sådan. Efter en spelmässigt jämn första perioden ledde Timrå med 1-0. Det var i den andra perioden som överkörningen kom. Timrå gjorde bland annat 3-0, 4-0 och 5-0 inom loppet av sex minuter. Slutresultatet landade till slut på 7-0, vilket innebar utjämnat i finalserien.

{!A}

Timrå i förarsätet

Det var ett revanschsuget Timrå som äntrade isen. Direkt från nedsläpp hade Timrå mer enegi, och var det laget som styrde och ställde, vilket gav utdelning. Efter 2:48 stod det 1-0 på tavlan. Jakob Ragnarsson frispelade Morten Madsen, som avslutade distinkt i höger kryss.

Björklöven höjde sig efter målet och blev spelmässigt bättre. Justin Crandall var bland annat en stolpträff ifrån att utjämna.

Med halva perioden spelad fick bortalaget matchens första powerplay. Björklöven behöll under långa stunder pucken i offensiv zon, men de farliga målchanserna lyckades Timrå utesluta.

Tätt efter det numerära överläget hade Timrå en 2-0-puck i mål. Albin Lundin petade in en lös puck i målgården, men där domaren trodde pucken var blockerad och hann blåsa av dessförinnan.

Timrå var det bättre laget fram till 1-0-målet. Därefter var det en jämn period med chanser åt båda håll. Men 1-0 stod sig, där Timrå var i förarsätet efter de första 20 minuterna.

Överkörning

Timrå fick en drömöppning även på den andra perioden. Efter bara 39 sekunder kom 2-0. Jens Lööke fick en fri yta, som hittade luckan över Kevin Poulins vänstra axel.

Det fanns stora likheter med upptakten i första, och andra perioden. Timrå öppnade starkt i de båda perioderna och fick även målmässigt utdelning. Därefter var matchbilden jämn.

Det var ingen match med överdrivet många målchanser. Med halva matchen spelad stod det 2-0, med skottställningen 15-8 till Timrå.

Efter periodens powerbreak höjde sig Timrå ännu mer. Trots 2-0 på tavlan, fanns det inga tecken på bekvämlighet eller att försvara ledningen.

Tid 12:11 fick Timrå sitt första powerplay i matchen. Det tog inte mer än 27 sekunder av det numerärar överläget innan Lööke kunde göra sitt andra, och Timrås tredje mål i matchen.

Timrå fortsatte trycka på efter målet. Viktor Lodin var till exempel ett stolpskott ifrån 4-0. Men 4-0-målet skulle komma ändå. Per Svensson skickade iväg ett tyst skott mot en skymd Kevin Poulin. Om luften var ut Löven-spelarna efter 3-0-målet, hade de knappast mer luft efter 4-0-målet.

Innan perioden var över hann Timrå även gå ifrån till 5-0. Denna gång var det Jonathan Dahléns tur att bli målskytt, efter fint framspelad av Sebastian Hartmann.

Gav mersmak

Efter 12(!) sekunder drog Björklövens Daniel Rahimi på sig ett matchstraff för bentackling. Oturligt för Timrås del såg tacklingen ut att ta riktigt illa på Hartmann, som tvingades lämna på bår.

5-0 på tavlan, ny match om två dagar. Den tredje perioden ägnades mer åt att spela av matchen och spara batterierna till match tre.

Trots två ointresserade lag, fortsatte Timrå ösa på. Albin Lundin i powerplay och 6-0 totalt. Tre minuter efter gjorde Walli Walterholm även 7-0.

Även om resultatet var kört för länge sedan, gav den tredje perioden mersmak för framtida matcher. Det var känslor, hårt spel, fulsmällar och tjafs genom hela perioden.

Sju mål framåt, hållen nolla och en utjämnad finalserie. Det finns mycket gott att plocka med sig för Timrås del. Ny match väntar på onsdag.