Pantern vann avslutningen
Publicerad: 2017-03-14

Det blev hemmalaget Pantern som drog det längsta strået i den betydelselösa sista matchen i Slutspelsserien.

Timrå tog ledningen i första perioden genom Wilhelm Westlund men därefter var det hemmalaget som till största del stod för målfabrikationen i matchen.

Efter att Axel Wemmenborn hittat rätt två gånger och Dennis Svensson och Patrik Blomberg var sin gång samtidigt som Johan Johnsson hittade rätt i slutminuterna fastställdes slutresultatet till 4-2.

Westlund inledde målskyttet

Timrå var det mest aktiva laget i matchinledningen och både Ludvig Nilsson och Anton Wedin hade bra chanser att spräcka målnollan hos Oscar Malm.
Dryg fem minuter var spelade när Timrå ändå tog ledningen i matchen genom Wilhelm Westlund som efter bra jobb av Jeremy Boyce fick pucken i vänsterbacksläge och sköt ett lågt skott som letade sig in bakom Malm i Panterns mål.
Precis innan powerbreaket fick Axel Wemmenborn i Pantern en kvitteringsmöjlighet att kvittera efter en bra egen prestation men Adam Ohre var med på noterna och räddade.
Bra samarbete mellan Lauritzen-Wedin-Johnsson höll sånär på att resultera i ytterligare mål för Timrå med Oscar Malm sträckte ut ordentligt och räddade med benskyddet.
Ett flygande anfall av Pantern efter 14.14 gav kvittering till 1-1 genom Dennis Svensson som fick pucken av Erik Nyström och drog iväg ett bra skott som gick in strax innanför Adam Ohres vänstra stolpe.
Andreas Molinder fick sedan 2+2 minuters utvisning för en hög klubba efter 16.09 och hemmalaget fick spela fem mot fyra under återstoden av perioden utan att kunna sätta pucken i mål.
Skotten i den första perioden vanns av Pantern med 13-6

Avslagen mittperiod

Timrå var piggare även i början av den andra perioden men det var Pantern som gjorde första målet under en avvaktande utvisning på Timrå.
Målskytt var återigen Axel Wemmenborn som hade pucken i sarghörnet och på egen hand tog sig in framför mål och både sköt och tog sin egen retur när han satte 2-1 i nättaket bakom Ohre.
I samband med powerbreaket efter 10.11 utvisades Johan Björk i hemmalaget för en crosschecking på Jeremy Boyce och Timrå fick för första gången i matchen spela fem mot fyra men målchanserna uteblev.
Resterande del av mittperioden var relativt händelsefattig där hemmalaget ändå stod för de chanser som uppstod men det gav ändå inte Adam Ohre några större problem.
Skotten vanns återigen av hemmalaget, nu med 7-5.

Johnsson snygga till siffrorna

Historien från den andra perioden upprepade sig i och med att Timrå startade bäst men Pantern svarade för målskyttet.
Sebastian Lauritzen hade tre bra chanser i samma byte efter någon minuts spel där två skott gick tätt över ribban och den tredje räddades av Oscar Malm i hemmakassen.
Pantern vände så spelet snabb efter drygt fyra minuters spel genom Patrik Blomberg på vänsterkanten som bröt in framför mål och avslutade med en backhand mellan benen på Ohre till 3-1.
Någon minut senare kom även 4-1 i matchen efter att Robin Dahse från Gretzkyposition bakom mål hittade Axel Wemmenborn som passerade Ohre med ett skott till höger om timråmålvakten.
I matchens slutskede kunde Johan Johnsson snygga till siffrorna via sitt 4-2 mål som blev slutresultatet.