Skön vinst efter spännande avslutning
Publicerad: 2019-11-01
Efter match
Timrå inledde matchen ursinnigt och gick upp i en 3-målsledning redan i första perioden. Tingsryd skulle spendera resten av matchen i jakt på upphämtning, och de lyckades få till en riktig nagelbitare när matchen led mot sitt slut.

Mäktigt hemmatryck

Timrå börjar första perioden med högst fart och det tar endast 1 minut innan man kommer till första läget, som också är riktigt bra. Bakom Tingsryds målbur letar sig pucken fram till Lundin som kommer med fri sikt och drar iväg ett bra handledsskott, men Söderblom i Tingsryds mål gör en riktigt bra räddning med plockhandsken. Ett hårt jobbande Timrå biter sig fast inledningsvis och med en ruskig fart vill man nog visa Tingsryd att man är på hugget. Nästan 5 minuter in i perioden kommer Gustav Nielsen vid blå och får iväg ett riktigt hårt skott som Söderblom precis styr med stöten upp i skyddsnätet bakom mål. Timrå börjar dock slå av lite på tempot vilket ger Tingsryd möjlighet att äga pucken. De lägen som de skapar visar sig inte vara några problem för Brattström som var tillbaka ikväll för att vakta kassen. När Tingsryd inte tar vara på temposänkningen slår Timrå återigen på offensiva växlar, och det skulle visa sig ge utdelning när vi närmar oss halva perioden spelad.

Först efter ett bra Timråtryck i offensiv zon kommer pucken till Hardegård som från backposition får iväg ett stenhårt slagskott som nästan ser ut att kunna slita sönder nätet med sin kraft. 1-0 Timrå efter 8.22. Det dröjer inte länge innan rött och vitt ska få jubla igen. Lööke kommer skrinnande längs vänsterkanten i offensiv zon och får iväg en backhand som letar sig in mellan Söderbloms ben och 2-0 efter 9.56. Timrå visar inga tecken på att sakta ner efter detta och öser på i extremt hög fart, till publikens stora jubel. Skotten viner kring Söderblom och det är närmare 3-0 än 2-1. Känslan är nästan att Timrå har powerplay och när pucken lämnar offensiv zon laddar man bara om och går på nytt anfall. Tingsryd utnyttjar dock ett omställningsläge och kommer 3 mot 2 när 4 minuter återstår, men Brattström gör en bra benparad och visar att även han är på tårna denna match. Perioden ser ut att sluta 2-0 men Timrå drar på sig en utvisning med 1.16 kvar. Men istället för att Tingsryd reducerar så är det Timrå som utökar. Ohlsson har soloshow när han i numerärt underläge bryter in framför mål och lägger in pucken för 3-0! Det blir också resultatet för perioden och vilken show av Timrå.

{!A}

Tingsryd vill göra match av saken

Timrå börjar perioden i numerärt underläge då c:a 1 minut återstod på utvisningen från första. De klarar av det utan större bekymmer och omgrupperar rätt snabbt med fullt manskap och när 2 minuter är spelade hittar man offensiv fart igen och en kavalkad av lägen inleds mot Tingsryds mål. Det är 3-4 chanser inom loppet av sekunder, men Söderblom vill inte vara sämre än Brattström och spikar igen denna gång. Timrå spelar med stort självförtroende inledningsvis och täpper igen bakåt samtidigt som man fortsätter att anfalla. Det ger också utdelning i form av frustration från Tingsryd som drar på sig en utvisning när 6 minuter är spelade. Om det finns något som heter sambahockey likt fotbollen så skulle Timrå tillskrivas detta i sitt PP när pucken ordagrant dansar mellan spelarnas direktpass och sånär spelas hela vägen in i mål. Men Söderblom gör en galant räddning när Dahlén ska raka in den. När utvisningen är över och Tingsryd är fulltaliga kommer de direkt till ett bra läge men Brattström visar återigen skicklighet när han levererar en fin benparad på ett hårt dragskott.

Tingsryd har vid periodens mitt börjat få en del lägen, men om matchen hittills har varit en offensiv framgångssaga så är den för närvarande en defensiv sådan med då Brattström täpper till vilka lägen det än bjuds på. Timrå får ytterligare 2 powerplaylägen i periodens senare hälft, men denna så viktiga spelform för laget vill inte resultera i några mål även om spelet stundtals är mycket bra. När perioden lider mot sitt slutskede hittar Tingsryd offensiv kraft och får till anfall som innehåller deras bästa lägen i matchen. Det ger också utdelning när de reducerar till 1-3 genom Anton Svensson med 3.27 kvar av perioden. Resterande tid bjuder inte något av lagen upp till något skönlir. Farligast läge kommer när 28 sekunder återstår och pucken studsar lite vanskligt framför Brattström, han är dock blixtsnabb med plocken och ser till att Timrå går till pausvila med en 2-målsledning.

Nervkittlande avslutning

Tredje perioden hinner knappt börja innan Timrå är i offensiv zon igen och får med sig en utvisning. Timrå har återigen ett bra powerplay men det enda som fattas är som sagt målen. Farligast är när Hardegård än en gång avlossar ett stenhårt slagskott. Denna gång är Söderblom med med axeln och räddar. Timrå trivs i förarsätet och hinner få med sig ännu en utvisning när ett frustrerat Tingsryd jagar reducering. Det dröjer 7 minuter in i perioden innan Tingsryd kommer till offensivt tryck, och denna gång menade de allvar. Det är ett anfallsspel de knappt visat upp på hela matchen och Timrå bli rejält nedtryckta. När Brattström styr upp en puck i skyddsnätet med 9 minuter spelat passar Timrå på att ta en timeout då spelet inte alls stämmer för hemmalaget.

När spelet återupptas handlar mycket om att Tingsryd vill fortsätta sin offensiva framfart och Timrå som vill få ordning på sin defensiv. Till en början ser Timrå ut att gå vinnande ur den kampen men med 8.36 kvar av perioden kommer Joseph Jonsson i Tingsryd med hög fart längs högerkanten och lyckas bryta in framför Brattström, där Jonsson kyligt lägger in pucken för 2-3. Riktigt nervigt nu för Timrå som har lång tid kvar att försvara sin ledning. Efter målet får Timrå lite blodad tand och visar att man minsann inte tänker vika ner sig. De tar över anfallsspelet och när 5 minuter återstår har Tingsryd inte fått till sin väntade slutforcering. Istället är Ohlsson nära på att utöka Timrås ledning när han med 4.30 kvar snurrar framför mål och får iväg ett skott som Söderblom med nöd och näppe räddar. När det endast återstår 2.30 av perioden och till synes matchen drar Timrå på sig en utvisning. Tingsryd tar timeout och en mäktig anfallsvåg är att vänta. Timrå spelar otroligt uppoffrande när Tingsryd tagit ut målvakten och således är 2 man mer på banan. Arenan fullkomligt kokar när hemmalaget blir fulltaliga och i samma ögonblick får ut pucken ur egen zon. Sista minuten bärs laget fram av publiken och man kan hålla undan, och därmed bärga hem 3 sköna poäng!

Timrå är återigen på vinnarspåret efter denna hemmavinst. Stort tack för allt stöd ikväll och hoppas vi ses redan på söndag när Karlskrona gästar oss i NHK Arena.